View Single Post
Staro 03.11.2007., 11:11   #1
Branimir H.
Registered User

Datum registracije: Apr 2007
Dell 24 protiv 27 cola

kako je moj 5 godina stari Samsung 959nf preminuo, razmišljam o LCD monitoru. Namjena je prvenstveno crtačka (CAD/CAM, Corel) uz nešto malo obrade fotografija i uredskog Excel/Access/Word officeiranja. Nekako naginjem na Dell, ali se pojavila dilema da li kupiti 2407 ili 3 cola veći i 2000 kuna skuplji 2707. Rezolucija je ista, jedino što su pikseli na većem panelu veći (0,269 prema 0,303). Ono što me najviše brine je da će kose linije na većem monitoru izgledati grublje i stepenastije, te da li će biti vidljiviji raster piksela iako će generalno slika biti veća i čitljivija. Ostali parameti su im vrlo slični ili isti.
Ovo sad pišem na 17 inčnom laptopu (Nika 17) koja sa svojih 1440x900 rezolucijom ima veličinu piksela 0.256 i malo se ipak vidi stepeničavost. vjerojatno zbog oštrine.
Samsunga sam pak ganjao na 1600x1200 (nikad dovoljno crtačkog prostora), slika je bila vrlo kvalitetna ali i malo premala. To je bio rad sa nosom na najviše 40 cm od ekrana.
Nadam se da u Kodeksu imaju sve te monitore upaljene na polici, pa da uživo vidim šta je šta. Razmišljam i da uzmem Nokia monitor test na USB sticku i odvrtim ga tamo.
Hvala.
Branimir H. je offline   Reply With Quote