View Single Post
Staro 20.02.2004., 13:31   #4
pogi
aka Mali Mirko
Moj komp

pogi's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Re: kaj da koristim za capture i kako?

Citiraj:
Originally posted by perich
radi se o Leadtek 2000XP Expert kartici. Probao sam za gledanje TV-a i capture neke programe al oni traze BT8x8 chip, a ova kartica ima cx3288x ili tako nesto chip. Dscaler ne mogu bas kak treba namjestit (ne radi mi zvuk) a i vele da nije bas usavrsen za capture, u VDubu ne mogu dobit vecu rezu od 320Xnesto... Probao sam sa VirtualVCR-om, snima samo sliku, kompresija ne sljaka (dobro, jos cu malo podesit codece itd). Pa sad, kaj mi jos za navedeni posao preporucate, i di se da skinut? je iuVCR radi sa gorespomenutim chipom?

daklem, koji soft (i link please), te eventualno neki faq, tutor ili HowTo za doticni soft (i link please)... ili ako postoji kakav univezalni tutor za capturing (osim onog na DOOM-u)...

hvala
Ja bih ti preporucio da ostanes sa VirtualVCRom, jer imam odlicna iskustva sa njim. Dakle ako si uspio capturirati sliku znaci da radi sa tvojom karticom i za video jos samo moras odrediti rezoluciju i fps npr. 640x480@25fps sto odredujes pod "karticom" video u postavkama. Isto tako neizbjezno ti treba codec za kompresiju "u letu" sto te vodi do huffyuv ili MJPEG codeca. Huffyuv je muftakis ali stvara vece fajlove od MJPEG codeca koji nije muftakis. Inace ti 1min videa 640x480@25fps ako ne koristis kompresiju iznosi cca 1Gb..... pa ti vidi.

Sto se tice audia, provjeri pod volume propertis u windowsima pod recording da ti je selektiran source "line in" naravno pod pretpostavkom da si spojio line out iz kartice sa line in od tvoje zvucne kartice. U opcijama VVCRa ukljuci pod Audio, Capture auudio i to je to. Audio nemoj komprimirati dok se radi capture.

I to ti je to. Poslje takav avi fajl treba obraditi u npr. Xvid+MP3 ili vec kako zelis

forum o VVCRu ti se nalazi ovdje
Verifikacija poštenog trgovca #1, #2, #3, #4, #5, #6, #7, #8, #9
pogi je offline   Reply With Quote