Iako sam rekao da neću objašnjavati, malo ipak moram. Valjda što sam dobre volje.
Širenje Blastera, qhosta i sličnih crva ima vrlo malo veze sa srećom. Njih dobiješ spajanjem sa ISP-om. U Hrvata nema niti jednog koji je taj problem riješio nego to prepušta korisnicima. Oni su se oprali od toga s tim što su napisali na korisničkim stranicama neka si korisnici izvole instalirati firewall.
Moraš svatiti da je prošlo svršeno vrijeme kada su se virusi širili samo mailom ili disketama. Uz te načine postoji i nekoliko načina širenja putem interneta. Samim spajanjem na njega, dobijaš ga. U roku (ne većem od) 15 minuta, blaster ti je u kompu. Gore sam pokušao ogjasniti što MS patch radi.
U tvoj moral ne sumnjam, ali ne možeš paziti na koje stranice ideš. Koliko ih samo ima pop-upove koje ne možeš kontrolirati. I naizgled pristojne stranice u svom kodu imaju trojance.
Mogu ja ovako do prekosutra pisati. Nemoj si dopustiti da budeš pametniji od svih ovih ljudi koji su napisali da je firewall komad softwarea koji moraš imati. Kao što rekoh, razumnom je dosta.
P.S. Hardverski firewall je komad hardvera za šminku i u odnosu na sigurnost ne radi apsolutno ništa.