Citiraj:
Autor noobie
pozdrav,
trenutno se vozim na 2x200gb baracude s-ata II u raid 0 polju i moram priznati da sam razocaran ovim vulgaris kontrolerom na abitu.
|
Razocaran u kojem smislu?
Citiraj:
trazim rjesenja za zamjenu a jedno od njih nije poseban raid kontroler 
u osnovi prije nadogranje sustava zanima me koliko bi performansama racunala u grafickoj obradi pridonio hdd sa 10.000 okretaja (ili cak 15.000).
|
Apsolutno i bezuvijetno nikakve. Predpostavljam da se bavis 2D DCCom (alias Fotosop i drugarcici); ne vidim sto ti vise od dovoljno RAM-a treba. Ako radis na ovoj masini koju imas u "Moj kompjuktor", stavi postenu kolicinu RAM-a i 64 bitne Windowse (ili 2K + PAE, ili ne moras cak ici ni na Windowse...) i to je jedini suvisli upgrade koji bi ti bio dobar. Jer rostanje scrapa po disku nikada nece biti fluidno, a danas je RAM smijesno jeftin, pa mozes dobiti 8GB DDR2 za ~2.5k kn.
Citiraj:
ako netko ima iskustva sa ovim malim zvjerima koje bi koristio sam za OS neka napise koju pametno.
|
Pogledaj sto ja imam unutra. Disk je *brz* u STR-u ali njegova glavna prednost je baratanje malim fileovima, gdje mu dohvat i operacija s istima nema konkurencije u "cousumers" svijetu. Tebi to ne treba, pa ti nikakvi RAIDovi nece pomoci i generalno su bacanje novca/struje. RAM, RAM, RAM, uvijek je bila maksima graficara. Pa sad kad je dostupan ko horizontalno pristupacne djevojke u Pragu nocu, go for it!