Citiraj:
Autor jed2i
prost si, stvarno prost (s tim zelim rec da pricas nebuloze)
|
Ma kakve nebuloze, o čemu ti pričaš. Ne uspoređujemo F16 i home-made traktor. Ja samo tvrdim da je auto bolji!
Sjedni u hebeni EVO pa sjedni u Golf. Razlika je astronomska, enormna, probija 64 dimenzije....
EVO je brži, ali ukupan dojam auta mi je na strani R32.
Citiraj:
Autor jed2i
evo opet si prost
udoban i da dobro drzi cestu NE IDE ZAJEDNO
da bi auto dobro drzao cestu mora bit tvrd, a tvrd auto nije udoban
|
Eto, to ti je nebuloza! Ja vozim jedan "TVRD" i udoban

Shvačaš...kada pričamo o takvim relacijama, na toj razini....Golf je udobniji.
Ako ti treba vizaulna sika samo reci...
Citiraj:
Autor jed2i
druga stvar, ne vuce bas tak kak ti mislis, nema turbo i ne vuce linearno(sto ga vise vrtis to jace vuce), dok lancer od 3.5k pa nadalje razbija, zbog turbine (ne zelim ulazit u detalje ovjesa i motora (i kompjutora zaduzenog za rasporedivanje sile na kotace) jer ga po tom lancer razbija, kao i mnogo razvikanije aute)
ima on(r32) snage nemoj me krivo shvatit ali ga moras vrtit u nebesa
|
Jesi ga vozio? Koliko ima do stotke? R32=6.1->Respektabilno za 250ks!
Koliko ima EVO?
eee...malo prouči stvari. R32 vuče itekako linearno. Barem je VW poznat po takvim motorima...
Znam jednog vlasnika nekog lokala koji ga je vozio pa prodao jer ga nije mogo točiti. Auto vuče, drži..sve to stoji. No ukupan dojam je na strani R32.
Kvalititeniji materijali, bolji zvuk motora, izgled i odličan ovijes. Jednostavno je auto svestraniji.
Citiraj:
Autor jed2i
pogledaj test golfa
na stazi 1.30 i nekaj sitno
pogledaj lancera....
nije za badava lancer evolution kultni auto, r32 po mom misljenju to nikad nece postat
|
Dobro i...zato je on bolji od R32???

Za ovo drugo ja se ne bi kladio...ide mu sve bolje i bolje. Pričekajmo R36 ili noviju generaciju...Ova prošla se cijela rasprodala i teško ju je uopće naći....vlasnici ga jednostvano obožavaju. Ova nova je još uspiješnija...tu je cijeli VW konzorcij zajedno sa Audiem...mislim da mogu bez previše znoja dotući konkurenta. No opet neće od Golfa napraviti samo kostur i motor samo da bi vrijeme skratio za 0.5 sec..
Citiraj:
Autor jed2i
jedina stvar u kojem je golf bolji je u volumenu motora, koji pak ne koristi do kraja
i u interijeru
to je to
|
Nekima je to presudna stvar...recimo meni je vrlo važan interijer pošto ću 0.5% vremena koristiti za utrkivanje...
250ks, 6.1 sec do 100 i odličan zvuk motora je i viiše nego dovoljno za sportski ugođaj...šteta za 4WD su trebali nabaciti barem još 30ks.
Citiraj:
Autor jed2i
i za kraj review lancera. stock verzija (286 konja) i pogle kaj tip kaze za njega
evo da izvadim odmah
"The show starts at 3500 RPM when the turbo springs to life and all hell breaks loose. Three words of advice: Hang on tight."
"Do it right and the Evo can be launched from 0 to 60 MPH in less than 5 seconds. But doing it right is harder than it seems; it involves high revs and precise clutch action." drugom rjecju tjeraj ga u crveno
i za kraj usporedba s wrx sti koji mu je izravni konkurent
"Me, I'd take the Evo over the STi, no question. The Lancer Evolution IX is one of the most talented track cars that can legally roam the streets. Just remember to treat it like you would Frank: Show it the proper respect or else it might just kick your ass."
evo link reviewa
http://cars.about.com/od/mitsubishi/fr/ag_06evo9.htm
golf r32 je daleko od evoa i treba mu dosta toga poboljsat a ne samo motor da se i malo priblizi lanceru
i da ne zaboravim citirat jeremya
"it's impossible to crash this thing, look, one finger powersliding"
edit: bas sam malo istrazivao jer si me narajcao s tim golficem i made in germany frazama
znas za kolko ti je golf w12 sa 650 konja zavrsio stazu?
za 1:29.6
obican lancer evo 8 sa 280 konja ju je slozio za 1:28.9
http://tviv.org/Top_Gear/Power_Laps
evo da vidis kaj si reko, vezano za golfa, a reko si da ga 30 konja stavlja bok uz bok sa lancerom, da al na papiru
|
Ovaj Golf od 650 ks je čisti show-off i ništa više. Auto je ružan, načičkan....tipičan američki. Staviti 650ks na njega je zasta previše za takav ovijes...auto nije Porscehe ili Lambo...Jednostavno previše. Njega bi i GTI 30 edition "RAZBIO" bez muke.
Pogledaj na TopGear-u koliko zaostaje za WRX.
Inače taj WRX je katastrofa od dizajna. EVO je tu daleko bolji, no R32 je za obojicu remek djelo. Daleko elegantniji no opet agresivan.
http://www.youtube.com/watch?v=caPXinmR1cc
"It grips so hard that the tires are sqeeling even on the wet road"
"No, actually...you see if anything, the engine in the Golf is even better. Its a 3.2 L V6 and listen to it!...that is a great noise"
"Its more comfortable then BMW which makes him outstanding long distance tourer....and if I say you'll be shocked...it is better made then BMW as well"
Onda znaš kakva je dobra obrada!!!
---------------------------------------
I na kraju gospodin Stig je testirao i Golfa R32 i WRX.
R32=1:30,4
STI=1:30,1
WRX-WR1=1:29,4
----------------------------------------
"It was the most powerful Golf ever. The Golf R32 powered by a 241 bhp engine was first launched in August 2002. Not only was it one of the hottest cars on the road, it also sold like hot cakes: three times as many R32's were sold than originally planned. These are excellent prospects for its successor."
Znači, razlika nije nebo i zemlja kako svi vi predstavljate. Odlično dražanje-ovijest, odlična obrada,kvaliteta, odličan motor, odličan zvuk, udobnost, prostranost, dizajn...pa rekao bi da sve to vrlo dobro kompezira nedostatak od 30ks i nešto sporije vrijeme od konkurencije.
Još kada uzmemo u obzir da svoje karakteristike Golf ne izvlači sa WRC-a kao EVO i WRX...impresivno.

Jednostavno dobiješ puno više od jurilice...zato je meni
OSOBNO bolij.
OK, EVO X je druga priča...no još ga ne vidjeh u živo->296ks!