kak sam znao cda ćeš se zakačit za onaj
bez frke dio
Moja greška je što nisam bio dovoljno jasan, mislio sam više na nezrele ploče negoli na voltažu, cpu-z ionako nije pouzdan kad je riječ o novom hardware-u.
Mislim da je pozitivno da se postiže ovakav oc, sjeti se kolko je bilo problema s C2D pločama u početku, kaj se sve izvodilo da ih se natjera na visok clock. Mada ovdje nema puno info-a ni o ploči ni o hlađenju, niti o voltaži.
Ako se ne varam, Phenom x4 na 2ghz ima default napon na 1.25v, tako sam negdje na XS vidio prije par tjedana, možda sam u krivu. 1.53v mi se čini kao puno puno previše za 65nm QC CPU, zato mi se čini da krivo pokazuje. Moj 3600+ x2 umire od vrućine pod Scythe infinity kad mu dam 1.5v...
To se poklapa i s threadom na nekom kineskom sajtu na čiji sam prijevod nedavno naletio - uglavnom, tip je isto imao neki SS Phenoma 2.0ghz kloknutog na 3.0ghz na default voltaži. Čini mi se da nije bio fake...
I dosta stvari je čudno u tom testu, kao što si i sam primjetio. Nijedna revizija Barcelone ne može razvaliti Intel, to je činjenica. Test je pun rupa, pogotovo što se tiče iskorištenosti Phenomovih 4 jezgri. Taj min FPS koji si spomenu vjerojatno ukazuje da je samo jedna Phenom jezgra bila iskorištena kak spada u tom testu...
Da ne govorim o tome na kojoj je freqvi bila memorija na na AMD sistemu u tom testu, i s kojim postavkama.
Ono što je meni važno u cijeloj priči, a to test pokazuje, je to da će Phenom biti dobar, čak i bliži Intelovoj QC ergeli nego što sam to očekivao, i da će Intel biti bolji. Naime, to znači da će AMD imati dobar QC procesor po pristupačnoj cijeni