View Single Post
Staro 29.10.2007., 21:32   #8
Roberto
Premium
Moj komp

Roberto's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
kak sam znao cda ćeš se zakačit za onaj bez frke dio

Moja greška je što nisam bio dovoljno jasan, mislio sam više na nezrele ploče negoli na voltažu, cpu-z ionako nije pouzdan kad je riječ o novom hardware-u.

Mislim da je pozitivno da se postiže ovakav oc, sjeti se kolko je bilo problema s C2D pločama u početku, kaj se sve izvodilo da ih se natjera na visok clock. Mada ovdje nema puno info-a ni o ploči ni o hlađenju, niti o voltaži.

Ako se ne varam, Phenom x4 na 2ghz ima default napon na 1.25v, tako sam negdje na XS vidio prije par tjedana, možda sam u krivu. 1.53v mi se čini kao puno puno previše za 65nm QC CPU, zato mi se čini da krivo pokazuje. Moj 3600+ x2 umire od vrućine pod Scythe infinity kad mu dam 1.5v...

To se poklapa i s threadom na nekom kineskom sajtu na čiji sam prijevod nedavno naletio - uglavnom, tip je isto imao neki SS Phenoma 2.0ghz kloknutog na 3.0ghz na default voltaži. Čini mi se da nije bio fake...

I dosta stvari je čudno u tom testu, kao što si i sam primjetio. Nijedna revizija Barcelone ne može razvaliti Intel, to je činjenica. Test je pun rupa, pogotovo što se tiče iskorištenosti Phenomovih 4 jezgri. Taj min FPS koji si spomenu vjerojatno ukazuje da je samo jedna Phenom jezgra bila iskorištena kak spada u tom testu...
Da ne govorim o tome na kojoj je freqvi bila memorija na na AMD sistemu u tom testu, i s kojim postavkama.

Ono što je meni važno u cijeloj priči, a to test pokazuje, je to da će Phenom biti dobar, čak i bliži Intelovoj QC ergeli nego što sam to očekivao, i da će Intel biti bolji. Naime, to znači da će AMD imati dobar QC procesor po pristupačnoj cijeni