View Single Post
Staro 29.10.2007., 14:19   #18
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Citiraj:
Autor horza Pregled postova
to je zato što si sam instaliraš OS, sam ga konfiguriraš i održavaš. na macu je to sve već napravljeno i zato vam se čini da je "bolji" od pc-a.
ali ono... ja ne vidim ni jednu tehničku karakteristiku koja čini mac-a boljim od pc-a s istim hardware-om i istim OS-om. zato ne vidim kako jedan ili drugi mogu biti bolji. 99,99999% grešaka koje čine PC kao lošijim od maca proizlaze iz činjenice da si korisnici sami održavaju PC. kao što rekoh, apple to radi za svoje korisnike i IMHO je to super jer korisnici koliko god mislili da znaju, u 99,9999% slučajeva ne znaju.
ja ne govorim o hardveru, već o softveru. konkretno o macos-u..

kojipo meni iskreno radi bolje ne go windoze i stabilniji je sustav.

nema meni što moje održavanje računala imati utjecaja na rad nekog komada software-a.. kako da napišem.

normalna puna instalacija windowsa XP SP", instalacija paketa Office, i onda mi word radi neke gluposti.

po meni - nekvalitetan software na kojeg se ne možeš pouzdati. dok radi-dobro, kad s***e, s***e pošteno.

rad sa fotografijama, grebanje po disku nenormalno uvijek..

dobro je rekao jedan frend.. na macos-u kad friško instaliraš OS, search radi instant..
na windozama, friška instalacija, staviš search i on grebe, i grebe, i grebe... pa pobogu, valjda bi OS trebao znati gdje mu je što kad se nanovo friško instalirao... na čistu particiju... samo jedan od primjera..

ja osobno bi se teško privikao na macOS, no svakako vidim nejgove prednosti... no na normalnim komponentama, jer ipak imac košta malo previše.
komponente koje možeš kupiti u slobodnoj prodaji te koštaju max5-6k kn, dok da kupiš 20" mac moraš plnjunut 30% više... no kad pogledaš da u tu cijenu dobiješ i legalni paket software-a... razmisli se o TCO..
Gabre je offline   Reply With Quote