Citiraj:
Znajte da i ako imate prijatelja ili poznanika koji studira informatiku da Vam neće znati rješiti problem koji Vas muči.
Zašto?
Zato što ih tamo uče nešto drugo,općenito i nešto što je već poprilično zastarjelo a Vi imate prilično konkretan problem od danas.
Osim toga zamislite sebe kada bi išli u školu za automehaničara da li bi znali popraviti svoj auto?
Sigurno ne bi.Zato što i automehaničari koji godinama i svakodnevno rade u nekom ovlaštenom servisu kada izađe novi model ne znaju ga popraviti i moraju ići na školovanje,obuku u tvornicu kako bi Vi onda mogli poslije srednje škole ili studija to znati i mogli napraviti.
U školi dobijete tek osnove i imate nabubano znanje, znanje koje je u glavi i koje nikad niste primjenili niti znate primjeniti u praksi.
Da bi kirurg bio vrhunski on mora operaciju srca raditi svakodnevno a ne samo to studirati i tek povremeno raditi.
Čak i ljudi koji se bave našim poslom ako to tek povremeno rade ne znaju rješiti mnoge probleme jer jednostavno nisu niti imali priliku se susresti s njima a ne da bi ih znali i rješiti.Mi imamo strašno puno posla i radimo svakodnevno od 9 - 21 h i vjerujte vidjeli smo i rješili takve slučajeve za kakve mnogi načitani i hobi te fuš informatičari nisu niti čuli.
Znači mi slučajeve koje imamo rješavamo na osnovu iskustva i to veći dio ručno tako što pronađemo i obrišemo file koji uzrokuje problem.To se mora ručno napraviti jer niti postoje programi koji to mogu napraviti,niti se neka pravila mogu jasno iskazati da bi se mogla uprogramirati a na kraju krajeva čak i da imate takav program kako ćete ga pokrenuti ako ne možete niti Windows pokrenuti a svi programi trebaju Windows da bi mogli raditi.
Možda Vam se ovaj pristup čini nevjerojatan i nemoguć ali to ne znači da ako se netko ne možete uspeti na Mont Everest da to ne može nitko drugi pogotovo kada ste stalno u tome.
|
Kuku meni, što to vidim? Lik apsolutno nije normalan...
Mislim, te "probleme" može riješti svatko sa malo znanja o kompovima.
Ali barem se čovjek nasmije od njegovih bisera