View Single Post
Staro 28.10.2007., 19:41   #6
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Mislim da nema razloga danas govoriti o Macu kao "superiornom" i "ozbiljnom" naspram PCa koji to "nije" nego je za "Office ili igranje" pa nismo u 89 ljudi...

IMHO Mac odavno više nije ništa više nego jedan od brand PCa sa par specifičnosti zbog arhitekture, a sada je i većina toga otpala od kad je na Intelu, sad je stvarno samo OS i probiranje komponenti ono kaj Mac čini Macom, a probirati komponente se može i na Pcu i za bitno manje love se dobije ista stvar...

Inače ja mislim da ako je komp stvarno za ovo nabrojano onda je samo jedno pitanje - dal već ima 64bit verzije programa ili nema...

Ako ih ima onda XP x64 ili Vista x64, svejedno je ionako su isti ako nr pambrčiš po multimediji (driveri za zvučne i ostalo) a driveri su problematični za oba podjednako (još uvjek) pogorovo za stariji hardware a posebno neki egzoričniji...

Ako nema nego se samo odlučio za x64 - eto tako radi trenda, onda slobodno može preskočit x64 i instalirati 32bit XPe posebno ako ima neki egzotičniji hardware (osim ako isti nema izdane drivere za one gore, a to treba temeljito provjerit) jer to samo može probleme izrodit...

Naravno u slučaju da se ipak ide na 32bit OS nema smisla više od 3GB rama stavljati...