View Single Post
Staro 25.10.2007., 11:47   #1
Moloch
Registered User

Datum registracije: Mar 2006
Quad Core konfiguracija...

Dakle, neću vas puno gnjaviti... slažem novu konfiguraciju; prvenstveno ce vrtiti:
dizajn/web/multimedia programe (Illustrator, InDesign, Photoshop, Flash, Dreamweaver itd), zatim umjereno 3D modeliranje (Max, Cad ...) i nesto rendanja. Uz to, paralelno ide dosta pomoćnih alata, itd tako da mi je multitasking i stabilnost prioritet. Igre, onako, mozda ponekad ali to mi je x-ta rupa na svirali.

Za sada imam slozeno:

Intel Core 2 Quad Q6600
- ovdje mi je sve jasno; 6750 je bio alternativa ali koliko procitah ovo mi je bolji izbor

Gigabyte GA-P35 DS3P
- ne treba mi SLI /whatever podrska niti ultra regulacija napona. alternativa mi je ASUS P5K-E/WIFI-AP

4 x 1Gb PC6400 Kingmax MARS 800 MHz DDR2
- ima li negdje 2gb 800 Mhz modula?

HDD Seagate 320GB 16 Mb cache
- mislim da je vise manje sve to isto, pa sam se odlucio za Seagate

PSU FORTRON 650W
- ovo sam onako, iz glave. Ima neka druga preporuka?

Graficka Ati HD2600XT
- Ovdje sam tutlek - da, znam da postoje i komercijalne CAD platforme, ali mi se ne da davati 2+ kuna za karticu koju IPAK necu do kraja iskoristiti. No, ovdje bi mi dobro dosle ipak neke preporuke. Ovu sam odabrao jer se kao moze modati u FireGL V5600.

Ostalo imam, osim kucista, koje cu odabrati na "ovo mi je ok" nacin. Sve ovo ce ici u kombinaciji sa XP 64, sto znaci da mi ova dx10 kartica i nije najbolji izbor...

Dakle, imam par pitanja.

1. Box hladnjak za q6600: mogu li OCati procesor uopce s ovim hladnjakom? Ako ne, koji drugi cooler na ovu Gigabyte? Sto tisi, to bolje.
2. Pomozite s alternativnim grafickim karticama... cijena oko 1000 kn, moze vise ako je ok razlog.

Hvala!
Moloch je offline   Reply With Quote