View Single Post
Staro 18.02.2004., 12:47   #20
Devlin
Premium

Datum registracije: May 2003
mislim kaj se zapaljivosti ulja tice vjerovatnost da ces ga zapaliti pomocu kompa je minimalna da ne kazem nepostojeca posto jedini put kada sam vidio da je netko uspio zapaliti ulje je bilo kada je stara skoro zpalila kuhinju, a ulje je bilo na najvecem plameniku cca 1h ..... a i sami znate koliko brzo voda zakuha (voda zakuha na cca 100C) a da ne govorimo o ulju za aute ako se dobro sjecam dizel motori rade na cca 170C normalno(govorim kod klipova) a tamo je ulje, da tu i tamo se dogodi da neka budala po zimi zapali auto (ne govorim figurativno) jer je zapalila vatru pod njim da ga odledi, ali u tom slucaju se radi o otvorenom plamenu, a on je prokleto topliji od kompa. nisam siguran ali mislim da vecina ulja provodi puno bolje toplinu nego voda, a kaj se tice cirkuliranja sve bi se to jednostavno rjesilo titrajnom pumpom umjesto rotacione(u principu nesto sto radi na principu pumpe za bicikl na koju je dodan stalni magnet a mjenjanjem polariteta elektromagneta koji je ispod stalnog magneta dobivamo da se pumpa ide gore dole na 220v i 50hz priblizno ima 50 titraja u sekundi) jedini problem je sto ne znam kakav bi utjecaj imalo takvo magnetsko polje na komp ali brijem da ako nije unutar kucista ne bi trebalo raditi sranja a i malo je bucnija, no mislim da je to samo pitanje fiksiranja. ps sto se tice cirkulacije titrajne pumpe daleko manje gube na snazi po visini nego rotacione dakle mogao bi staviti daleko slabiju pumpu.
Devlin je offline   Reply With Quote