View Single Post
Staro 24.10.2007., 22:30   #449
Space
ASUS
Moj komp

Space's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Citiraj:
Autor Razer Pregled postova
Ja sam imao baš suprotne rezultate. Doduše, testove nisam izvodio na quadu, već na 4ghz dual coreu.

DQ6 je imala veći pad napona, bilo po pitanju napona procesora, tako i na 12v railu, dok je kod Abitice bio baš suprotan slučaj (mjerenja sam obavio sa multimetrom).

Znam što ti želiš reći, i znam da bi tako trebalo biti u teoriji, ali eto ja sam imao drukčije iskustvo.
Napon si merio, predopstavljam na EPS 12v grani?
Ako je tako eto ti odgovora. Većinu ljudi buni činjenica kao "koliko mi troši CPU", ako se meri potrošnja sa EPS 12v grane onda se meri ukupna potrošnja naposke i CPU-a zajedno i normalno je da će na DQ6 biti veća, ali ako je pad bapona na EPS 12V grani razilčit znači samo jedno menjaj napjanje , jer potrošnja na EPS 12v grani ne mora da bude ista, ali pad napona ne sme da bude različit na dve raziličite ploče, pogotovo ne u tolikoj meri i samim tim se nameće odgovor, da si imao kvalitetnije napajanje imao bi suprotno iskustvo.
Imaš na benchu moje testove i (Dule - animan i ja smo za Digital radi revew ABita pro) i sve je jasno, možeš da pogledaš kako stoje stvari na Xtremu ista je priča svugde, GA DQ6 bilo koje serije (sa X38 je priča još bolja u biosu možeš da namestiš da pad napona u opšte ne postoji, upravo sad pišem reviev X38 ploča) zahteva kvalitetno i samim tim dobro napajanje i tu se ogleda tvoj problem.