Citiraj:
Autor Razer
Odlične preporuke, naravno, al čovjek ne misli izvlačiti max iz svog procesora
Dovoljno je za reći da IP35 non-Pro/Pro koja ima 4-ero faznu regulaciju ima slične ponekad čak i bolje OC rezultate od 965/P35 DQ6 ploča koje imaju 12-ero faznu
Također odlična ploča, samo malo prelazi određeni budžet
Ako trebaš ploču do nekih 1k kn, izbor je jednostavan:
Gigabyte P35 DS3R/DS3P (ako trebaš CF)
Abit IP35-E/non-Pro
Asus P5K
Ni sa jednom neće pogriješiti. Imao sam i Abitice i GB-ice i sa svakom sam bio zadovoljan u više aspekata.
|
DQ6 u poređenju na abita Pro definitivno ima manji pad napona, i samim tim dosta bolju mem kontrolersku logiku.
Navedene ploče koje sam postavio nisu za izvlačenje max rezultata, za max rezultate se dotične moduju, prepravljaju i itd. , ali to nije poenta, iz pomenutih ploča izvali se max za svaki dan što sam i naveo 24/7, stoga core arhitektura je jasna po pitanju oc-a što je hladniji procesor to je oc bolji (primer na mom q6600 na wazduhu tj. sa geminijem za 3.6GHz treba mu 1.48V okruglo, a na vodi 1.42V, a na boksu ne mogu da klokujem na tu vrednost u opšte jer se CPU pregreva). Da rezimiramo sa pločama koje imaju manje fazno filtriranje, veći su padovi napona, ako su veći padovi napona veća je i temp u IDLU i samim tim u full loadu, ostalo sam zaključi.
Mislim ako mu kako kažete "reze" nisu bitne onda je mogao uzeti bilo koju mem sa promos čipovima (danas za 50eura može da se uzme apacer 2GB DDR2 800MHz) jer mem je usko grlo kod C2D pomenute arhitekture, o tome pisao recenziju za bench o tome). Primera radi ako u nekoj igrici max frejm rejt iznosi 50, sa bržom mem biće 51 ili će ostati isti, onda je sigurno da se brze mem uzimaju samo za benchovanje i to je svima već jasno.
Stoga ja bih prodao mem i uzeo pravu ploču i dosta jeftiniju mem.
Ako ta mogućnost nije u opticaju onda je najbolji i najisplativiji način uzeti jeftiniju ploču sa 8 phase filtriranjem starijeg standarda kao što je
http://www.nabava.net/trazilica.php?...Deluxe&x=0&y=0 (max pad napona na Q6600 je 0.03V, što i nije loše, na abitu 0.05-0,07V dok je na dula core max 0,03V).
Pre neki dan smo smo pravili poređenje sa njom i P5K DLX i iste su po pitanju oc-a, baš na quadu, gde se P5K DLX više grejao u poređenju na P965 brata, naravno zbog novih fetova P5K Premium je izašlao kao ubedljiv pobednik jer se u Full loadu grejala manje za čitavih 8c u poređenju na P965 DLX model (tem procesora).
E sad da se za dosta manje para može uzeti ploča sa samo 3phase naposkom i da nema pada napona može da posvedoći i jedan mali "olovka" mod, znači "ižvlja" se dotični optornik i pada napona nema u opšte
http://www.sx-team.com/forum/index.php?showtopic=232