Tema: NWN vs NWN2
View Single Post
Staro 24.10.2007., 15:57   #6
E.T.
Moderator
Moj komp

E.T.'s Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Bas se i ne bih slozio s Hamm-om al nema veze
Prvo da kazem presao sam obje igre i trenutno igram ekspanziju i obje su mi odlicne s tim da mi je dvojka bolja.

Bitne razlike su npr. to sto u jedinici si prakticki sam pa prvo trazis ona stvorenja itd. ...uglavnom vise Icewind dale nego Baldurs gate (sto smo svi tad ocekivali). Ono sto je mene drzalo u jedinici su AD&D, dobra prica, atmosfera i igrivost.

E sad dvojka ima sve to samo imho jos "dublje" i bolje. Uz to donosi neke novine koje smo od Obsidiana i ocekivali. Dakle, tu je onaj sustav odnosa izmedu likova u "druzini" te dobra i zla vec viden iz KOTOR-a 2, samo doradeniji. Svaki od clanova drzine ima svoju pricu i gradi odnos prema tebi i ostalim clanovima sto ce imati utjecaj na kraju igre (takoder vec videno u KOTOR-u). Nova AD&D pravila i masu novina od novih klasa do kreiranja oklopa, oruzja itd. Igra je imo bolja, detaljnija, i razradenija od prethodnika. Questovi su vise u stilu Baldurs gate-a (u nekim djelovima cista kopija pa ponekad igrajuci imas onaj osjecaj vec videno). Meni je act 1 uvjerljivo najgori i ako njega uspijes pregrmjeti kasnije te cekaju zapleti i raspleti odlicne price (bolje receno prica jer postoji milijun malih pricica i odnosa unutar glavne) i sati i sati zabave.

Losa strana je sigurno tehnicka izvedba. Naime, nemoj ni pokusati igrati bez patchiranja na zadnju verziju. Tek tada ces dobiti malo bug-ovit proizvod, a do tada je ajme majko . Sa patchevima dobivas vise manje pokrpane bug-ove, znatno bolje optimiziranu grafiku, AA (kojeg inace nema), a i veci zum i manje "gresaka" kod "kamera" (mozes birati izmedu tri "kamere", tocnije nacina ponasanja "kamere" odnosno pogleda na igru). Mozda je najbolje skinuti ekspanziju i onda poceti igrati jer ona krpa igru na zadnju verziju.

Kakav ces frame rate imati na tvojem kompu ne znam i ne bih se usudio prognozirati, morat ces probati, ali se nadam a ce raditi ok jer igra je, uz sve nedostatke, stvarno odlicna.
GL&HF
E.T. je offline   Reply With Quote