Vid' vid', slag i krema mi se okupila na dretvi.
Citiraj:
Autor Bubba
Ako vec mora biti novo, uzmes fino Intel BLKD945GCCRL za 510kn, E2140 za 500kn i RAM-a kolko te je volja. Cak ni s 2GB RAM-a te ne dodje preko 200€. U praksi, za takav tip servera, sve iznad PII i 100njak MB RAM-a te nekim normalnim kontrolerom ce ti biti sasvim dovoljno. Point je u tome da ti ovdje najvise pati diskovni podsustav i to je ono gdje trebas uloziti.
Najiskrenije, najbolje bi ti bilo uzeti najjeftiniji Celeron i samo GB RAM-a, pa da te ona gore masina ispadne 1000kn (znam da lova nije bitna, no...) pa da ulozis u neki posteni kontroler, npr. 3ware 9650SE-4LPML. Imat ces posteni kontroler koji u nuzdi mozes seljakati zajedno s kontrolerom bez kompromitiranja polja na bilo koju PCI-E 4x< masinu a imati ces provjeren, pouzdan i brz SATA kontroler, a sve skupa s masinom ce te stajati ~3000kn.
|
Zgodna ideja, definitivno DA za sve ovo.
@ Momir - istina da ne treba prejaka mashina, ali kako je i Bubba rekao, ne placam ja vec odredjena firma.
Samo brijem da ce ovaj sam kontroler izaci preko 3k kuna i da cu se na***ati da ga dobijem. Kuzim da nema kruha u SW raidu no opet... Razmisliti cu si svakako i o toj opciji.
Sto se diskovlja tice, racunao sam si na 2x250GB WD/Samsung za RAID1 + 320GB backup disk na koji bih sa batch fajlom+task schedulerom radio backup 5x u tjednu u sitne sate...
Na picek-serveru bi se vrtila jos i jedna knjigovodstvena aplikacija, i to je to za sada. Daklem fileovi, printeri, aplikacija i to je sve, trenutno nemaju potrebe za drugim stvarima.
OFC, XP Pro origigi je u cijeloj prici...
Hvala svima na pomoci, javiti cu se sa finalnom odlukom.