View Single Post
Staro 22.10.2007., 18:56   #348
panaso
Premium
Moj komp

panaso's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Citiraj:
Autor Swarm dude Pregled postova
Joj ljudi, vi i vaše čekanje.
Tim čekanjem nećeš ništa ostvariti, tako ćeš stalno nešto čekati...
Prvo se čekao C2D, pa onda bolje memorije, pa onda bolji chipseti, pa PCI-E 2.0, pa Penryn pa će se onda čekati Barcelona i tako unedogled.
Kupuješ sada, ako ti treba nešto malo dugoročnije, uzmeš high(er)-end komponente. Jer budimo realni, high-end će se duže i bolje držati od nekog mid-enda ili još gore low-enda, pustimo po strani sada cijenu i pad iste.
Jedan Q6600 se dugoročno više isplati nego recimo E4300, makar recimo za Q6600 možda nema tolike potrebe danas, ali bit će. Što zbog većeg cachea, ali se može i solidno OC-nut, a bome ni 4 jezgre nisu na odmet.
Bolje je imati neki low-end QC nego nekakav mediokritetan E4300, barem tako ja to vidim
I ne čekati mjesecima jer svakim danom dolazi nešto novije i bolje

Već se to reklo, kad izađu novi procesori starima je EOL (end of life) i cijena im se baš i ne ruši previše.
Čak naprotiv, nakon nekog kraćeg roka, noviji mogu imati nižu cijenu od starih (Petniumi D recimo vs. C2D, ili E6600 i E6750 - E6750 je jeftiniji od starog )
Zašto ne čekat ako te postoječi PC služi ja sam doma na Bartonu MP unclockanu i za internet i pokoju strategiju skroz OK i ne pada mi napamet sada ništa mjenjat a bogami mi i ne treba ništa jaće za surfanje a ja mislim da je i barem 50 % ostalim na ovom forumu dosta

Ništa mjenjat i bacat bez veze pare u vjetar radije otiđite 7 dana na skijanje.

Quad kome triba ajde da se netko javi kojemu je tih par sekundi šta je brži bitno u životu.

Ako vam je PC glavni hoby u životu tada zaboravite šta sam ja rekao i kupujte sve šta vam se mili i šta će vas barem 1 dan razveselit. ipak je vaše zadovoljstvo bitnije od bilo kojih novaca u vašem đepu
panaso je offline   Reply With Quote