View Single Post
Staro 21.10.2007., 15:43   #4
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Pa jel koristiš od Viste onaj za spajanje na wireless mreže (i prikaz svih dostupnih wireless mreža) ili imaš neki od laptopa software za spajanje ?

Pretpostavljam da koristiš onaj od Viste najobičniji. Što se tiče network stumblera, njega sam spomenuo jer ti meni ponekad nije ovaj software od Windowsa nije našao sve moguće mreže (najčešće jer su bile slabijeg signala). Onda sam otvorio network stumbler, s njim pronašao sve mreže (on kao da je osjetljiviji kod traženja) i onda sam fino sve te mreže koje sam našao sa network stumblerom, mogao naći i u softwareu od Windowsa.

Da ti objasnim preko slika. Na prvoj slici je software od Windowsa (Wireless Zero Configuration; istina ovo jesu XP-i, ali na Visti je slično). Kad se klikne na refresh network list, dobivam samo moju wireless mrežu i nit jednu drugu.

Onda pokrenem Network stumbler (sa patchem koji se zove network Crumbler; taj patch omogućuje da network stumbler bude istovremeno pokrenut sa WCZ-om) i on mi je, kao što i sam vidiš, pronašao još 2 mreže (i to čak i dobrog signala; znam jer sam se jučer spojio na jednu).

I onda sam ponovno pokrenuo "refresh network list" na WCZ-u i pojavile mi se sve te tri mreže i onda se konektam preko WZC-a na jednu od njih.

Vuco je offline   Reply With Quote