Tema: Nvidia G92
View Single Post
Staro 21.10.2007., 14:48   #83
Pygm4li0n
Banned
Moj komp

Datum registracije: Jun 2007
Citiraj:
Autor BladeRunner Pregled postova
Ma baš me briga...ma baš me briga..

lol jel' to neka nova mantra ponosnih vlasnika g80 chipova ?

Ne zelim da ispadne da likujem, ali neki od vas, sa ovim djetinjastim durenjem i raznoraznim u najmanju ruku smijeshnim racionalizacijama se ponasaju kao da su od jucer !? (dobro, neki mozda i jesu)

Circulus vitiosus na dotichnom trzistu i unutar stanovite subkulture postoji vec godinama, tocnije od uspostavljanja netokracije i nadstojnog joj kapitalizma. I jedini efikasni nacin da se othrvas tom' vrzinom kolu je uz pomoch malo hladnog logicnog rasudjivanja i par mb samokontrole !

Po meni, oni koji su posjedovali tu carobnu kombinaciju faktora, su jos i prije samog izlaska g80 znali da je to manje vishe marketinski nusproizvod uz tada razgalamljeni dx10, i da nikako prva generacija nxt gen. chipova nece biti nesto pretjerano ekonomicno i isplativo - vec exotika za entuzijaste koji u svakom trenutku moraju imati najbolje (ili bar second best) na trzistu. Da ne spominjem da su se isti upustali u ozbiljne kupovine precijenjenih proizvoda u kompletnom nedostatku konkurencije na trzistu, sto je gledajuci sa znanstveno-ekonomskog aspekta ravno skoku na glavu, u bazen koji se tek pocinje puniti..

Ne pratim bas detaljno svijet gayminga, vec samo stvari koje me zanimaju, ali cini mi se da do prije par mj. na sceni nije ni bilo igre koju nisi mogao sa nekom X1950XT potjerat' na maximumu, tek sa dolaskom jeseni i bioshocka, 8800 chipovi pocinju imati smisla, kad ono.. sa toliko obecavanom novom generacijom igara, dolazi 'ko bi rek'o; jos novija generacija chipova

Da ne spominjen dalje kuriozitete poput Cyrsisa s kojim muku muche sve aktualne GTXice, te se nameche tragikomichni epilog; g80 je bio prejak za svoje vrijeme, a ocito ce biti isto tako preslab za vrijeme koje dolazi

Da se razmemo; svaka cast, ljudima koji imaju strasti, pa makar prema grafickim karticama i spremni su izvaliti prosjecnu hr placu za jedan takav fetish, ali smijeh me hvata kad' onda dio njih pocne lamentirati kak' su prevareni, kak' nije fer (sto tehnoloski tempo gazi njihov monetarni), ili mantrati "bas me briga" kao jedan od mnogih psiholoskih obrambenih mehanizama na expozeu

Moze se sad ova debata razvuchi na jos shire fronte, poput X2 procesora koji su vecinu svog' zivotnog vijeka proveli precijanjeni i neiskoristeni, ali ne zelim dalje doljevat' ulje i uzburkavat duhove jedne subkulture kojoj na neki nacin i sam pripadam

p.s.

samo da moje popovanje malo potkrijepim prakticnim..

ja sam za svoj komp kupio hi-end komponente za pola cijene, u trenutku kada ih je vec vrijeme 'debelo' pogazilo, bas sa prorachunatom namjerom da preskocim cijelu tu experimentalnu dvojezgrenu farsu, i tek sada sa dolaskom bioshocka i cod-a 4 po prvi put iskreno pozelim da imam malo vishe upregnutih konja, ali tantalove muke ce biti kratkog vijeka, jer Barcelona je pred vratima, rv670 dolazi sa prvim snijegom, a moj budzet za upgrade je odavno vec nabujao
Pygm4li0n je offline   Reply With Quote