Citiraj:
Autor anidra
Valjda mi iz dobrog razloga preporuchujete pumpu Laing umjesto Hydor Seltz
jer ja prvi put slazem vodeno,da li sam odabrao i dobar radijator ili preporuchujete drugi i koji rezvervoar da uzmem?
Gledajući moju 8800GTX vidim da su svi chipovi (mosfet,RAM) hladjeni zajedno
s blokom od graf. proca i sve je to heat-pipeom odvedeno napred na rebrasti
hladnjak, a preko svega toga zajedno puše vent.
Pitanje:Isplati li se uzeti onda ovaj VGA block koji hladi samo proc a dodje skoro 100€, jer kako onda hladiti ostalo- vidio sam ovaj dodatak:
ALU - 8800 GTX KIT 10.95EUR
a ne djeluje mi bash da che pokriti ovo ostalo.
Najvishe bih uzeo vodeno radi grafe jer u idle prema everestu ima ove temp:
GPU-69 C;GPU dioda-76 C;GPU mem-69 C;GPU okolna temp-60 C
a za load mode me nemojte ni pitati;inače grafi je tvornichki proc na 630Mhz,mema na 2GHZ a shaderi na 1350Mhz i to su te temp bez clockanja koji josh nisam radio,a mislim da i nechu.
A radi samog C2D mi (ajd sad) i nije tolika potreba-ne grije se neshto narochito a i ovaj lepezasti Thermaltake-ov V1 COOLER ga odlichno hladi.
plus je shto je vodeno tishe http://forum.pcekspert.com/images/smilies/biggrin.gif
pomozite i sorry zbog duzine
|
Svi oni blokovi za vodeno su "FULL COVER" blokovi. To znači da prekriva sam GPU + memorija + mosfeti + ostalo kaj neznam da pokriva a možda pokriva

.
Kad bi ja bio ti, sebi bi složio sljedeće.
CPU ->
EK-Wave LGA775
GPU ->
EK-FC8800 GTX
Pumpa ->
Laing 12V DDC-1T
Radijator ->
Magicool Xtreme III
uvodnice za radijator ->
1/2" ID fitting G1/4
rezervoar - >
EK-Multioption RES 400 rev.2
O tebi ovisi koliko novaca misliš potrošiti. Ovo gore dođe 270€.
Malo da objasnim svoj izbor i gdje bi mogao uštedjeti ili razlog zakaj nekaj izbaciti.
Ako ne želiš hladiti CPU i imaš doma već neki dobar hladnjak onda -40€.
GPU blok ti treba jer si naveo da i zbog nje uzimaš vodeno tak da ti on
treba.
Pumpa mora biti ta. Razlog je taj da sam ja sahranio već dvije akvarijske pumpe i rekao sebi da ne stavljam vodeno u pogon dok ne nabavim neku poštenu pumpu. Nažalost tu moram biti malo zločest i reći da sam razočaran svi testovima o Eheim i sličnim pumpama jer su rrekli da su tihe. Ne vjeruj u to. Pumpa ora biti ta i .(točka

) Ako se i onda pokaže zločesta prelazim na zračno hlađenje.
Uvodnice ti trebaju dvije za radijator jer ne dolaze sa njim. Sa blokovima i rezervoarom dolaze. Tu uzmeš najveće moguće i kvit.
Rezervoar ti ili treba ili ne. Ovisi o tebi. Vodu možeš nalijati u sistem i pomoću T spoja. Evo slikice da vidiš.

Sa T spojom oduzmi oko 45€ od cijene. Imaš i 4 veličine rezervoara od 100ml(32€), 150ml(35€), 250ml(40€) i 400ml(45€). I tu isto možeš uštedjeti odabirom nekog manjeg. Možeš i doma sam napraviti, pa te izađe skuplje nego da si odmah kupil

, to se meni desilo.
Radijator sam preskočil. Uzmi najveći kaj ima, a to je za 3*12cm ventilatora.
Time si osigurao veliku površinu za prijenos topline sa radijatora na zrak te o ovisnosti opterećenja grafičke ventilatore na radijator će ti se verojatno vrtjeti na minimumu i time če ti biti puno tiše u sobi. U idlu ti mžda ni neće ni trebati raditi ventilatori.
Prvi korak bi bil da nam kažeš koliko bi novaca 100% ostavio za vodeno.
Hlađenje samo GPU bi te došlo oko 180€ sa najvećim radijatorom bez rezervoara.
Citiraj:
Autor anidra
Evo nekih razmishljanja:imam tipa u FK rachunalniki u Ormožu- on mozhe sve shto nam treba nabaviti iz EK i kod njega se sve plati bez poreza,on naravno napravi regularni rachun s porezom i sve papire za carinu - i stvar je u tome shto je on 300 metara od granice i podje s tobom do carine da se to poshtambilja i on si uzme od papira shto mu treba i sredi si povrat novca.
To znachi da ne moramo plachati puni iznos pa onda sami rjeshavati sve na grani i onda se opet vrachati kod prodavacha s papirima da je to preshlo granu
i da onda dobijemo povrat novca.
A Ormož je tu blizu, 20 km od Varazdina - eto prijedlog mozhe na razmatranje
Vezano uz vodeno - kakvu tekuchinu treba nabaviti za hladjenje da se i to stavi u narudzbu jer sam imao prilike raditi s radio-uredjajem snage 1KW chiji je predajnik bio hladjen tekuchinom koja kad se razlije ne stvara elektrichni kontakt,"bjezhi" kao zhiva u kapljicama a vrelishte joj je iznad 200 stupnjeva Celzija.
|
za ovo gore kaj si rekel daj mi broj telefona da te nazovem pa da mi detaljnije objsniš.
u vodeno se stavlja destilirana voda + antifriz ili neki drugi spec. dodatak ako ima za kupiti kod nas da ubija bakterije i da ne koroziraju djelovi vodenog.