Citiraj:
Autor msvrtan
isto tako kod IBM X pripazi dali je 61 ili 61s... naime 's' modeli imaju intelove U procesore koji manje trose bateriju ali su cini mi se i nesto slabiji od punokrvnih c2d-ova (to su stedljive verzije c2da) .. naravno to slabije ne znaci nista lose jer ne vjerujem da sefica ima namjeru video na njemu obradjivati  )
|
bolje 1024x768 (4:3) na ekranu na 12", nego da je wide pa da ima 1280x800 jer je premala visina ekrana za ugodno korištenje.
Prikaz slike je sasvim OK zbog gustoće piksela na 12" i puno bolje izgleda nego takva reza na 15".
što se tiče procesora X61s koristi L seriju procesora (Low voltage) koji su minimalno slabiji od T serije procesora, a troše dvostruko manje. HP, Sony i neke toshibe koriste U (ultra low voltage) koji su stvarno spori jer četo imaju i mali takt (1.0 ili 1.2GHz).
Ovo na feru je X61 (bez "s") i on ima normalni procesor T serije.
@anita2
naravno da paziš na laptop, pogotovo ako si ga sam morao platiti, ali nezgode se uvjek događaju... jedan nezgodan pad laptopa sa torbom je dovoljan da ti se nešto ošteti. Zato je bitno kako su komponente pričvešćene unutar laptopa, da li u plastiku (večina proizvođača) ili u magnezijsku konstrukciju (Thinkpad). Ja sam ih nekoliko vidio iznutra pa znam šta pričam...