View Single Post
Staro 19.10.2007., 19:06   #9
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Autor Spacemaster Pregled postova
Uz dužno poštovanje gospodine neoverklokeru, šta tražite u overkolokerskoj sobi, ali strogo overklokerskoj sobi, da se spam ne bi širio, sve što vam nije jasno, lepo pokrenite temu, i nadam se da ću da smognem vremenena i da vam dam odgovor, a samim tim imate linkove ka dva druga foruma gde će i drugi ljudi moći da razreše vašu nedoumicu, jer vaša pitanja su uz dužno poštovanje i za decu do 10 god smešna,
M'da? Sorry kaj nisam nadri guru, ali ono, nedostatak IRQova u modernim PCima i uopce pokretanje GUI-ja bez drivera su meni jadnom malom neukom neklokeru totalno nepoznati.

Citiraj:
tj.kao uraditi sliku bez drajvera,
Da. Jos uvijek me zanima kako to napraviti u Windowsima. Zanima me pogotovo kako si podigao bilo koji GUI (Gnome, CDE ili neki treci) bez ikakvih drivera. Ako bi me prosvijetlio, bio bih ti uvelike zahvalan.

Citiraj:
iskreno već ste dobili odgovore na sva vaša pitanja,
Gdje?

Citiraj:
ali u svakom slučaju pogledajte sliku prvog posta, i u desnom donjem uglu možete uočiti mali programčić koji služi za slikanje onoga što se nalazi na ekranu, naravno kako za paint tako i za program koji se nalazi u donjem desnom uglu nisu potrebni drajveri, jer slika na ekranu može da bude i bez drajvera, ono što sigurno niste znali.
Joj, jatko moj, vise mi te je dosta gledati kako se koprcas u ovome, pa da ti pomognem malo. Ne, NE mozes dobiti bilo kakav apstraktni GUI (pa tako ni specijalno onaj od Windowsa) bez drivera, ljubek, pa je nebitno jesu li to obicni VESA kompatibilni driveri ili 5 gigabajtni Detonatori (ili kako je vec ima tom nVidija govnu sada) s Java control panelima i besplatnim analnom dildom u obliku PCI-E 2.0 slota.

Citiraj:
Opet ono što se nalazi u tviku je da vaših 500mb zauzeća nikad ali nikad ne može da parira mojih 50mb u spomenutom spi-ju, ta slika je apsurdna i nema ma nikakve veze životom, a to sve gledano iz ugla spi-ja...
Sad si me izgubio... O cemu ti to? Ja sam sa 150 govana otvorenih u Windowsima napravio za 4 sekunde brzi izracun od tebe! Ja imam WR. Ja, zahvaljujuci tome, razdjevicujem punoljetnice citavo popodne. Ph3ar me!

Kakvo pariranje, kakvi bakaraci? Zakaj ti nije palo na pamet dici Windowse u safe modu? Vrtiti SuperPI na realtime priorityju? Ono, helou, to bi MOZDA imalo neke (iako dubiozne) koristi.

win32k.sys tj. W32umode.lib i podlibraryji zaduzeni za GUI su prisutni htjeo ti to ili ne - thread sim ili tam s tvojim otvorenim prozorom (tako nebitno sto je "*skriven*") ne cine *nikakvu* razliku.

Pa onda, hakeru, ako vec prodajes muda pod bubrege, pokusaj igrat opasno pa se pozabavi sa, za pocetak, SessionViewSize tj. SessionPoolSize pa vidi ima li stvarne koristi od igranja s GUIjem na performansi (ja ti jos uvijek kazem da nema, barem ne sa smijurijom od programa a la SuperPi).

Najbolje od svega je cinjenica da (osim sto uopce nemas pojma sto su driveri, no to smo apsolvirali) nitkome od vas bisera nije pala na pamet standardna statisticka devijacija. Vase "ganjanje" nekakvog rekorda stvar je ponajvise puke srece, jer se radi o, koliko sam shvatio, samo jednom pokusaju s istim paremetrima. Izvrti svoj SuperPi 1000 puta s istim paremetrima pa nam onda javi dobivene rezultate...

Citiraj:
Prijateljski savet, ako vas oc ne interesuje,
Ja jesam krupan, ali mi se ne moras obracati u mnozini.

Citiraj:
a samim tim i oc takmičenje javite se sa konkretnim problemima kad vas to bude interesovalo,
Kad smo vec promijenili temu, mene zapravo zanima s cime/s kime se ti natjeces i s kojim ciljem?

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline   Reply With Quote