Tema: CM RC690
View Single Post
Staro 18.10.2007., 22:55   #15
Optik
________

Datum registracije: Dec 2006
Citiraj:
Autor Mr.Ex.President Pregled postova
Rekao bi ovako:
Ukratko, kućište je dosta stabilno, teško, glomazno, prostrano. Dobro podnosi vibracije i ne prenosi ih dalje.
Super

Citiraj:
Na mjestuz za napajanje ima guma, a hardovi ne diraju izravno kućište za diskove, već se umeću u nekakve kalupe...
Dobra stvar je šta diskovi stoje desno-lijevo, umjesto naprijed-nazad kako je kod većine kućišta.
Kut od 90 stupnjeva mi se nikako ne svidja ,vec sam par puta to spominjao na nekim mjestima no neki se ne slazu samnom
Kroz onaj kavez tesko prolazi zrak a svjezi zrak je ipak potreban

Citiraj:
Rupa za ventilatore ima i previše, a neki su mi totalno nejasni, recimo onaj od 8cm na desnoj strani (iza(ispod) matične ploče) ?!
Slazem se da ima previse ali ima i spuzve . Onaj vent iza je "novost" i pridonosi hladjenju-vjerovo ili ne ali tamo se ploca fino zagrije

Citiraj:
Napajanje je dolje šta ima svojih prednosti i mana, ja bi rekao da je meni imho, neobično jer na svim kučištima do sada je bilo gore. Al opet ne vidin neke ekstra mane, osim šta će pojedine kablove trebat duže vuć, a samim tim će ih bit teže sakrit (molex za optiku recimo)
Prednost ima-hladniji zrak je tezi i samim time je na "dnu" pa tako napajanje uzima hladniji zrak i rpm venta se spusta .
Mane su jedino ako 8eps konektor ne moze dovuc do vrha ,ostalo se lako da produzit (osobno je situacija takva ,seasonic ima dosta kratke neke kablove)

Citiraj:
A uz one puste rupe mislim da bi dobro došao još koji filter za prašinu, kao šta bi dobro došlo na nekim mjestima da su baš rupe, a ne ove rupice (pčeline sače).
Jer uzalaud vam šta svuda staju 14cm ventovi kad i ako rade na 5V se čuju. Ali ne čuju se ventovi, nego se čuje zrak koji struji kroz te rupice...
Napominjem da nisan nikakav "noise freek"
Super da si mi to reko iako sam mislio da je suprotno. Ovaj je radjen na "principu" centuriona 5 koji se da fino srediti pa sam mislio da bi se i ovo sredilo no ako kazes da se toliko cuje nevjerujem da bi spuzva tu pomoglo.

Citiraj:
ispred diskova ima jednu 12cm koja upuhuje, na vrhu ima jedan 14cm koje također upuhuje i samim tim hlade i procesor i ram i NB, a odozada ima 12cm koji izbacuje.
Taj gore bi trebao ispuhivati (kao sto je npr u vec spomenutog p180) .
"hladni" zrak dolazi kroz prednju masku ,i ide prema straznoj te samim time nema smisla taj vent drzati kao upuh. Okreni ga(tj kolega) ,bit ce bolje

@antrax-ne budi lud da mijenjas tog stackera ,malo maste i sredi to . Iako te bocne ventove nikako ne volim .
Naprijed-nazad i bok
Optik je offline   Reply With Quote