Citiraj:
Autor Mr.Ex.President
Rekao bi ovako:
Ukratko, kućište je dosta stabilno, teško, glomazno, prostrano. Dobro podnosi vibracije i ne prenosi ih dalje.
|
Super
Citiraj:
Autor Mr.Ex.President
Na mjestuz za napajanje ima guma, a hardovi ne diraju izravno kućište za diskove, već se umeću u nekakve kalupe...
Dobra stvar je šta diskovi stoje desno-lijevo, umjesto naprijed-nazad kako je kod većine kućišta.
|
Kut od
90 stupnjeva mi se nikako ne svidja ,vec sam par puta to spominjao na nekim mjestima no neki se ne slazu samnom

Kroz onaj kavez tesko prolazi zrak a svjezi zrak je ipak potreban
Citiraj:
Autor Mr.Ex.President
Rupa za ventilatore ima i previše, a neki su mi totalno nejasni, recimo onaj od 8cm na desnoj strani (iza(ispod) matične ploče) ?!
|
Slazem se da ima previse ali ima i spuzve

. Onaj vent iza je
"novost" i pridonosi hladjenju-vjerovo ili ne ali tamo se ploca fino zagrije
Citiraj:
Autor Mr.Ex.President
Napajanje je dolje šta ima svojih prednosti i mana, ja bi rekao da je meni imho, neobično jer na svim kučištima do sada je bilo gore. Al opet ne vidin neke ekstra mane, osim šta će pojedine kablove trebat duže vuć, a samim tim će ih bit teže sakrit (molex za optiku recimo)
|
Prednost ima-hladniji zrak je tezi i samim time je na "dnu" pa tako napajanje uzima hladniji zrak i rpm venta se spusta .
Mane su jedino ako 8eps konektor ne moze dovuc do vrha ,ostalo se lako da produzit (osobno je situacija takva ,seasonic ima dosta kratke neke kablove)
Citiraj:
Autor Mr.Ex.President
A uz one puste rupe mislim da bi dobro došao još koji filter za prašinu, kao šta bi dobro došlo na nekim mjestima da su baš rupe, a ne ove rupice (pčeline sače).
Jer uzalaud vam šta svuda staju 14cm ventovi kad i ako rade na 5V se čuju. Ali ne čuju se ventovi, nego se čuje zrak koji struji kroz te rupice...
Napominjem da nisan nikakav "noise freek" 
|
Super da si mi to reko iako sam mislio da je suprotno. Ovaj je radjen na "principu" centuriona 5 koji se da fino srediti pa sam mislio da bi se i ovo sredilo no ako kazes da se toliko cuje nevjerujem da bi spuzva tu pomoglo.
Citiraj:
Autor Mr.Ex.President
ispred diskova ima jednu 12cm koja upuhuje, na vrhu ima jedan 14cm koje također upuhuje i samim tim hlade i procesor i ram i NB, a odozada ima 12cm koji izbacuje.
|
Taj gore bi trebao ispuhivati (kao sto je npr u vec spomenutog p180) .
"hladni" zrak dolazi kroz prednju masku ,i ide prema straznoj te samim time nema smisla taj vent drzati kao upuh. Okreni ga(tj kolega) ,bit ce bolje
@antrax-ne budi lud da mijenjas tog
stackera ,malo maste i sredi to . Iako te bocne ventove nikako ne volim .
Naprijed-nazad i bok