Eno baš bija kod prike koji ga ima...
Rekao bi ovako:
Ukratko, kućište je dosta stabilno, teško, glomazno, prostrano. Dobro podnosi vibracije i ne prenosi ih dalje. Na mjestuz za napajanje ima guma, a hardovi ne diraju izravno kućište za diskove, već se umeću u nekakve kalupe...
Dobra stvar je šta diskovi stoje desno-lijevo, umjesto naprijed-nazad kako je kod većine kućišta.
Rupa za ventilatore ima i previše, a neki su mi totalno nejasni, recimo onaj od 8cm na desnoj strani (iza(ispod) matične ploče) ?!
Ima i 2 podna, na jedno nalježe vent od napajanja, a drugo bi valjda trebalo hladit grafičku. Tako je u teoriji, al u praksi se bojim da će tu bit prašine kao u priči...
Dok sam prema ovim podnim skeptik, oni "krovni" su mi zakon. Mislim da idu 2x14/12 i to je imho, odlično rješenje za ubacit/izbacit zrak iz kućišta.
Unutar kućišta su još i neki držaći za kablove, al mislim da je to pametnije izvadit, jer i ne pridonose nekom redu baš.
Napajanje je dolje šta ima svojih prednosti i mana, ja bi rekao da je meni imho, neobično jer na svim kučištima do sada je bilo gore. Al opet ne vidin neke ekstra mane, osim šta će pojedine kablove trebat duže vuć, a samim tim će ih bit teže sakrit (molex za optiku recimo)
Mana po meni i nema puno, doduše da su ove stvari napravljene, to bi definitivno bilo no. 1 kućište šta se mene tiče. Dakle, smeta me "front" panel koji je na vrhu kućišta, pošto mi isto, stoji pod stolom. Isto tako nisan presretan sa tipkama za start/reset koje su bočno. A uz one puste rupe mislim da bi dobro došao još koji filter za prašinu, kao šta bi dobro došlo na nekim mjestima da su baš rupe, a ne ove rupice (pčeline sače).
Jer uzalaud vam šta svuda staju 14cm ventovi kad i ako rade na 5V se čuju. Ali ne čuju se ventovi, nego se čuje zrak koji struji kroz te rupice...
Napominjem da nisan nikakav "noise freek"
Inače, moj prika je "začepio" onu podnu rupu, ispred diskova ima jednu 12cm koja upuhuje, na vrhu ima jedan 14cm koje također upuhuje i samim tim hlade i procesor i ram i NB, a odozada ima 12cm koji izbacuje.
Naprijed, ispod optike je montirao još jedan 14cm koji upuhuje...
Bočno je također začepljeno jer mu ne paše zbog prostora
I to je to, ako ima ko koje pitanje nek pita pa ću probat doznat