View Single Post
Staro 17.10.2007., 20:17   #38
raf
šlap
Moj komp

raf's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Uvijek ce biti ljudi koji ce imati piratske verzije softwarea. jedan od glavnih razloga je u standardu zemalja. Recimo u americi je minimalna placa veca od nase prosjecne. A cijena softwarea je ista ili cak i veca kod nas??
Ja sam prije par mjeseci htio kupiti vistu, i skupljao pare i kad ono procitam da ce za godinu dvije novi win?! Dakle da dajem 1000kn za nesto sto nece ni 2 godine biti zadnji krik softwarea? ma fuj.
Jos jedan primjer filmovi u SADu kostaju oko 10$. Kod nas kostaju 50$. I onda kada kazu podrzite nase filmove kupovinom dvda. Da bas. ono jasno mi je da i trgovci moraju zaraditi, ali kada uzmemo u obzir da recimo proizvodaci filmova dobiju od 10$ u americi recimo 5$, to bi onda znacilo da sam ja 5$ dao proizvodacima, a 45$ onima koji nemaju veze s filmom. no sad odoh u OT...

Mislim da proizvodaci kvalitetnog softwarea zasluzuju podrsku. I oni uspijevaju i zaraditi. Ali recimo netko ko svake godinu dvije izbaci novu verziju i onda ocekuje da je ponovo kupis?? A bugove iz prethodne nije ni pomislio popraviti.

A da nepricam ni o onima koji izdaju software za koji se zna da ima bugova, pa onda ispada da si im ti beta tester (EA)
raf je offline   Reply With Quote