View Single Post
Staro 16.10.2007., 10:08   #5
musso
Unregistered User
Moj komp

musso's Avatar

Datum registracije: Jun 2002
Citiraj:
Autor E4300 Pregled postova
Dakle,

imam jedan problem sa zvukom na mojoj ploći! Kad mi se dižu win i kad ide onaj zvuk, kad se pojavi radna površina, zvuk mi radi samo kao 2.1, onda pustim pjesmu u WMP i svira isto u 2.1 zvuku, onda pustim pjesmu u Jet audiu i tam svira normalno! Nebi se ja na to opće obazirao da mi i u igricama ne proizvodi 2.1 zvuk! Odmah iskljućujem mogućnost da je nešto krivo uštekano jer sam sve sredio i kad u onom realtek manageru isprobavam svaki zvućnik, svaki radi! Stvarno više neznam kaj da napravim! Hvala unaprijed na pomoći!

Pozz, Filip!
Nisam vlasnik te ploce no pokusat cu ti odgovoriti na pitanje.
Iako ti imas 5.1 zvucnike, zvuk kojemu je izvor zvuka stereo signal reproducirat ce se samo na prednje zvucnike + sub. I to je normalno. Tj. normalno slusanje glazbe i jest samo stereo.
Jet audio vjerojatno ima nekakavu mogucnost da ti stereo signal "pusti" na sve kanale i ta opcija je odmah ukljucena. No ja nikome nebih preporucio takvo slusanje. Mada i to mozes u WMP pomocu nekih pluginova kao i u winampu.
A u igrama u vecini slucajeva ti moras ukljuciti 5.1 opciju u audio dijelu konfiguriranja igrice. Moguce da nece pisati 5.1 nego sorround ili 3D etc...
musso je offline   Reply With Quote