View Single Post
Staro 13.10.2007., 22:12   #11
jhanus
Click to Reset
Moj komp

jhanus's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Autor yedwy Pregled postova
Gle težina je bitna i kod vodoravne ugradnje posebno zato jer se NIKAD kod ručne obrade i ugradnje ovakvog tipa nemre postići 100% ista masa i centričnost itd a sam slot memorije je namjenjen da drži modul koji ima par deka a ne 400g bakra, to nemre ni ZIF od socketa A držati a ne socketić za memorijski modul...

A čto se bakra i aluminija tiče - jednako se može rezati i aluminij ko i bakar i jednako fini rez se napravi - sa pravim alatom naravno...

Ako čovjek zna kako treba radit, a hvala bogu imam doma tradiciju staru više od 50 godina i mogu reći da uistinu na tako jednostavnim elementima se nema gdje pogriješit(što ne mora bit ovdje slučaj).

Ali ako koristimo njegove dimenzije koje glase 12cm x 2cm x 1cm, tada dobivamo uz gustoću bakra od 8960kg/m^3 masu jednog komada od 0.21504kg tj, 215.04g, zatim ako oduzmemo gubitak mase od 30% na rez što je moguće, ako su finiji i više, ostaje 150.528g.

Znači da jedan modul, tj. socket mora nosit masu od 301.056g, a pošto je u horizontalnom položaju znači na duljini od ~0.12m silu od 2.9533N, što je minorno ako se uzme u obzir da svaki socketić ima 240 lemnih mjesta.

Idemo drugim putem uzmi staru AT ploču koja ima EDO rame(znači manje lemnih mjesta) pa ju otrgni rukom, svaka čast ako uspiješ, dajem ti onda za pravo i pivu!

A sad pitanje nesavršenosti, pa nepostojanja centriranosti, zbog neuravnoteženosti blokova lijeve i desne strane je realno teško uzeti u obzir zbog male mase i malog kraka, a sustav kopči koji drže memoriju je sposoban to održat u normali, a da ne govorim u horizontalnom položaju, iako to ne bi smjelo uopće biti pitanje, jer se nema gdje pogriješit.

P.S.

Sad sam primjetil problem ako bi se hladnjaci pričvrstili vijkom, a to je sam sistem kopči... jedno riješenje je stanjit kopče na potrebnu debljinu, znači debljinu PCB, što vjerujem niko neće radit ili nekako zaobići, pa dignuti nešto više vijak, ali to neće bit uredu...
jhanus je offline   Reply With Quote