View Single Post
Staro 13.10.2007., 22:12   #19
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Ne ne kužiš sve je to ok kaj ti veliš o jalovoj struji ali ovdje nije to problem o kojem se priča...

Pravi problem je u tome što se 500W šroteksi krivo deklariraju kao 500W jer se zbrajaju snage na sekundarima po amperima koje pojedini izlaz može podnjeti a ne kombinirana snaga koja je stvarna snaga koju napajanje može dati, a da ne spominjemo izvedbu hlađenja i zaštita i filtriranje napona - i zato neki 300w brand ima bolje performanse od 500w šrota...

Pazi ne velim ja da neće nekome i sa slabijim (po kvaliteti) PSUom sve radit ja sam godinama samo jeftinjare vozio ali brand je ipak sigurniji izbor posebno kad je u pitanju zahtjevnija konfa, nije stvar samo u samom zahtjevu amperaže nego i u kvaliteti napona je neke komonente poblesave ako dobivaju nečist napon a da niej sam PSU preslab itd...

Inače nove konfe ti jako malo od snage PSUa vuku na 3.3 i 5V rejla, uglavnom svi veliki potrošači su ti preko regulacije spojeni na +12V baš zato da se poveća stabilnost struje i zato ti treba minimalno 25 deklarairanih (ali istinski deklariranih a ne lažno deklarairanih) ampera na +12V ako oćeš novu konfu tjerati ako govoriš o stvarnoj amperaži tj watima koji idu držim da bi oko 170w bilo dosta ali nama ti amperi nisu baš pretjerano dostupni da bi s njima baratali pa samo posredno preko iskustva možemo iz deklariranih suditi...

Zadnje izmijenjeno od: yedwy. 13.10.2007. u 22:32.
yedwy je offline   Reply With Quote