@Dadox

definitivno sve objasnjeno i ono sto sam se ja trudio reci vec par dana hvala bogu neko je to sve napisao.....
dok t-scum ili grad ne postave i PUSTE optiku u pogon mi cemo biti u gubitku.... mislim da 8 nece biti problem ali 16 bude sigurno jer znate i sami da iskon isto ima policu da 10mbit isporucuju tj max koji je moguc tako i amis koji ima 24 ako se ne varam.... sa 2mbit ne bi trebalo biti problema ni sa 8 bar po mom misljenju druga stvar t-com ima najvise adsl korisnika jos trebamo uzet i u obzir broj konkecija i zagusenost kompletne mreze..... sjest ce to sve na svoje mjesto.....
btw u UK preko 70% usera nema garantiranu brzinu tako da se zna nismo mi jedini i u EU imaju iste probleme jer provideri se medusobno natjecju i na kraju obecavaju brda i doline kao i politicari hehe sad to sve ima neke slicnosti u zadnje vrijeme......
a t-comova reklama sa ficom koji kuha sa starom brzinom i pegaut cc neki mislim ljude ne da nagovaraju nego jednostavno ih sile da uzmu kod njih gori su od ovih za detrdzente i ostale reklame ufff gade mi se al sto ces