View Single Post
Staro 13.10.2007., 00:09   #103
Dadox
Premium

Dadox's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor vlincx Pregled postova
Thedman ukaži mi moju grešku da učim iz nje.
Cpu nema veze udaljenost od centrale ima samo vrsta kabela koji vodi od centrale do tvoje kuće.Ako na nekom vezi ide do 12 a ti si pretplaćen na 8 a oni ti isporučuju sedan ko tu koga krade.Mislim da neki operatori davaju prave brzine za razliku od t-coma

Pa recimo da u teoriji ima itekako veze koliko si udaljen od DSLAM-a ali u praksi mi se čini da nema...

Jeste li možda primjetili da oni koriste repeatere koji se nalaze u onim malim kućicama na telefonskom stupu zbog čega na kraju uopće nije ni važno da li ste koji km dalje od centrale...Baš ljepo blicaju svijetla ponoći... Mogao bi si uzet jedan za doma.. .. Bratić mi je udaljen oko 2 - 2 i pol kilometra više nego ja od centrale i imamo potpuno indentičan download i upload... Sad, kako je moguće da ja koji sam možda kilometar od centrale imam istu vezu kao i on... ???? ili repeater ili muljanje... who knows

I jeste li znali da je za ADSL dovoljna jedna zdrava žica... ??? Nisam ni ja dok mi tehničar nije rekao... (za elektroničare - nije istina jer strujni krug mora biti zatvoren! - odgovor nisam rekao da je druga žica prekinuta nego je u zemljospoju ili slično... )

Riječi profesora telekomunikacija sa Tehničkog fakulteta u Rijeci:

Uglavnom sva mjerenja koja su odrađena za ADSL pretplatnike statistika kaže da su žice NAKON kućice u jako lošem stanju, ukoliko ste ikako u mogućnosti sami si provucite UTP ili FTP kabel do kuće jer samim tim povećavate si omjer signala i šuma i stabilnost veze i naposljetku moguću max brzinu. ADSL tehnologija je stara tehnologija i uboraba nje same je vrlo ograničena na dužinu kabela, nakon 1.6 km signal se znatno počne degradirati što utječe na stabilnost same veze. Dodatni utjecaj na lošu kvalitetu signala su krajnji uređaji u kući (čitaj telefoni) koji u većoj ili manjoj mjeri pridonose smetnjama. Ako nekoga zanima da li ima problema sa kabelima od kućice do doma neka zatraži mjerenja u kućici pa nakon toga doma. Biti će izvršeno. (tako kaže). Isto tako veliki problem je i preslušavanje ili crosstalk... kada se zbog loše izolacije javlja inducirani napon koji itekako utječe na "ADSL signal"... itd itd itd.. neda mi se više pisat..

Zadnje izmijenjeno od: Dadox. 13.10.2007. u 00:44.
Dadox je offline