Citiraj:
Autor Router
Asus je inace skuplji sa grafickim , vole stavljati drugacija hladjenja ( ne znam jer i u konkretnom slucaju tako ili su oboje se ref. kulerima ) , a i asusice dolaze sa vrlo opseznim bundelom posebno u ovoj klasi grafickih , sigurno min. 10 diskova mozes uz nju ocekivati , zato mozda i toliko razlika , po meni neporavdana . I apsolutno se slazem , Sapphire , a ova razlika u cijeni je itekako dovoljna i za posteno hladjenje grafe ako pozelis , ili za nesto drugo ....
|
Imam ASUS-ovu i nema tih deset diskova, jednia razlika u bundlu koju sam skuzio je sta sam dobio stalkera. Inace manual je jako lose izveden, mogli su napravit manual posebno za ovu karticu a ne napravit neki generic manual koji vrijedi cak i za agp kartice - za tu cijenovnu razliku ocekujem barem ovakve stvari. Ja nisam neki iskusni hardweras i stvarno bi mi pomogla informacija da moram skopcat oba dva konektora za struju
obavezno (jer na jedno mjestu pise nesto o crossfire-u ali to nakraju ispada da vrijedi za ono napajanje sa 4 pina) ustedilo bi mi prvih 10 min frustracije oko toga "sta sad ne radi"
Malo

Sto se tice kartice (2900xtx opcenito) preporucio bi ti da je zaobidjes.
1.) Ja sam bio uvijeren da mi buka graficke nece imat utijecaja u zivotu, ali kad ti cujes ovu turbinu, zaboravi da ces igrat igre poslje 10 navecer jer ces dobit prijavu za ometanje reda i mira

. sala ali zbilja nema teoretske sanse da neko u sobi do zaspe jer se cak i kroz slusalice dok igras cujes zujanje !
2.) Preformanse su jakooo osjetljive na CPU koji imas u kompu. Ja imam PentiumD 930 (2x3ghz) i ddr2 600mhz niti jedan rezultat u igrama se ne poklapa sa internet testovima. Kaska i do 20-30 frejmova za tim "testovima" sa najnovijim drajverima i patchevima. S druge strane ubo sam od frenda 8800GTS i radi ~5-10 frejmova razlike od refrentnih testova
3.) Graficka je tolko vruca da sam je moro stavit na donji PCIe jer u gornjem mi je dizala NB (pasivno NB hladjenje) temperaturu za 20 stupnjeva a CPU za 10, komp se gasio i blokiro od pregrijavanja a imam big-typhoon na CPU sto mislim da je sasvim dovoljno !!! Mogo sam ubacit vent na NB ali to je jos troskova jos truda i buke. na donjem slotu mi je efektno zakrcila sva tri PCI porta i nema sanse da ukopcam nista PCI u komp, na frendovoj GTSci je radilo sve ok na gornjep PCIe-u temperatura se digla tek par stupnjeva.
4.) Niti jedna igra nije pokrenula kako treba sa bundle drajverima. Ovo se mozda cini smijesno, al kad doma nemas neta jako je zaje*ano. Napomenut cu da se i vecina bugova nije ispravila ni s novim drajverima, nego tek s novim patchevima za igru. Nvidia mi nikad nije stvarala ovakve probleme. Novi patchevi su uvijek donos ili bolje preformanse i feature, ali nikad nije bilo toliko bugova sa igrama (onaj "the way it's meant to be played" logo ipak znaci nesto) Bioshock, Oblivion, ET:QW demo, NVN2 ... sve su imale barem nekih problema pod vistom. Pod XP-om je malo bolje stanje ali bugova je bilo pregrst
Zbilja imam osjecaj da sam se zaje*o sa ovom karticom, ovo mi je prva ATI-graficka a vjerojatna i zadnja, i pun mi je pun k* obecanja o novim drajverima i patchevima za igre, za tako nesto sigurno nebi dao 3k kn.
Eto to ti je moje frustrirajuce iskustvo s grafickom, nezelim te obeshrabrit ni nista, ako znas sta kupujes - sretno, ali za slucaj da neznas (kao sto ja nisam znao) samo ti htio dat prijateljsko upozorenje da ne ostane i tebi "gorak okus u ustima" nakon kupnje.