Citiraj:
Autor Perki
Zakrpa više manje, možeš instalirat i ne moraš, prosječnom (kućnom) korisniku tak svejedno. Međutim, ovdje leži suština problema :
Vista naime je prvi Microsoftov OS koji zahtjeva aktivaciju i za korporativne korisnike (volume licencing). U sustavima sa preko nekoliko računala ovo je, onak, bespotrebna gnjavaža. Da ne velim da je ionako sve već provaljeno. Čini mi se i puno brže nego za XP u svoje doba.
Ni Microsoftu ni ostalim proizvođačima softvera (igara posebno) nikako da dođe iz dupeta u glavu da, ako netko ne smatra da je njegov novac vrijedan tog softvera, onda ga neće kupiti. Možda će ga koristi, možda neće, ali ga neće platiti. Izmišljanjem imbecilnih sustava zaštite smo se nabijaju krajnji troškovi, a rezultat je zayebavanje poštenog naroda.
|
ne bi se slozio.
mislim da nema aktivacije da bi jako poraslo piratsvo sto se tice microsoftovih proizvoda jer su ionako najrasireniji (a na ovom forumu se zalazemo legalan softver jel tako

).
onaj tko ne zeli platiti nemora, ionako je zastita probijena. ali makniti zastitu nema smisla.
istina da je aktivacija pain in the ass (i ponekad samo zbog toga mi dodje da puknem piratske oem umjesto originala) ali ti budi pametniji i smisli bolji sustav zastite.