View Single Post
Staro 11.10.2007., 23:55   #39
McG
-------

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
Autor Baja 001 Pregled postova
Činjenica je da quad rastura sve Athlone na def taktu ali malo OC i stvarno je zvijerka.A i drugi Inteli su bolji za matematiku,Athloni za memerijske testove jer imaju integrirani memorijski kontroler....Svaki ima svoje prednosti, npr meni je Intel pre dobar za video obrad i znam iz iskustva da ***e Athlone u tome dobro!
Pa sad kolko baš "rastura" bi se dalo razglabati. Zemi X2 i C2D na 2.4GHz, te ih stavi u okolinu kakva (u većini) prevladava na forumu (net, office, filmovi, igranje, tu i tam koji rar, itd.) pod krinkom profesionalne upotrebe i začas se taj quad topi. S druge strane s clockanjem se ja ne zamaram. Tak da mi ništ ne znači kaj taj quad (ili bilo koji drugi procesor) ide pun qrac, kad kod mene dalje od defaulta ne bi videl. Niti vrtim celi dan Everest da vidim kak dobro dela memorijski kontroler na AMDu. Zaboli me za MB/s.

Core arhitektura je bolja od K8, ali opet ne tolko kolko se raznim forsiranjem clockanja to nastoji prikazati diljem ovih prostora. Makneš clock, bijesnu sintetiku i začas dojdeš do spoznaje da ti je svejedno koji procesor (Intel/AMD) kupil. Znaš za kaj ti treba, odabereš model koji ti nabolje odgovara i to je to. AMD vs. Intel prepustiš vandalima.
McG je offline   Reply With Quote