View Single Post
Staro 11.10.2007., 19:47   #1
robertino
Registered User

Datum registracije: Oct 2007
Update konfiguracije help!

Evo imam konfu koja se sastoji od

tulac celer 1ghz
abit st6
384mb sdram pc 133
diskovi 120gb+250gb PATA +cd + dvd przilica PATA
geeforce 2mx

Kako je vec za normalno koristenje postala ubojito spora,a najvise me j... to sto ne mogu staviti vise od 512mb rama,htio bi to malo unaprijedit.
Ne igram se bas puno,komp se koristi za sufranje,gledanje filmova,i tako...uglavnom nezahtjevni poslovi,uz poneki izuzetak.

Napamet mi padaju dvije zamisli:
1(jeftinija): Kupnja rabljene ploce s 2 paralel ata prikljucka i adekvatni polovni procesor,te ram

2.Kupnja novih komponenti,ploce,procesora,rama, te kupnja jednog novog diska ili przilice SATA,buduci da se na nove polove u pravilu mogu spojiti samo 2 PATA uredjaja.

Sad pucajte..sta preporucate. Ako se ide na novu plocu,bilo bi pozeljno da ima integriranu grafiku,jer trenutno ne planiram kupovati novu graficku,a ovu AGP naravno nemam di upiknuti. Sta je onda najbolje,kupiti novi SATA disk,i njega koristiti za sistem,a ovog od 250giga PATA ostaviti za podatke? Koja je uopce razlika u brzini?
U zadnje vrijeme stvarno ne pratim stanje na trzistu hardvera,tako da ni neznam sta se isplati,sta ne,koji chipsetovi,procesor...
NEbi isao u neke znatnije investicije,mozda kojih 800kn za prvu opciju, i 1500-2000kn za drugu (proc+ploca+ram+jedan sata disk)

Kupovalo bi se u Vemilu i(li) HGspotu
robertino je offline   Reply With Quote