View Single Post
Staro 11.10.2007., 14:27   #54
Racker_CRO
Silent killer
Moj komp

Racker_CRO's Avatar

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor sick_boy Pregled postova
Jesi vidio kad listu patch-eva za Sun Solaris (vjerojatno jedini preživjeli pravi Unix)? Mislim da ih ima više nego za bilo koje Windowse, premda Solaris izlazi češće nego Win.

Veliki broj zakrpa uopće nije negativna stvar - pokazuje da kompanija prati zbivanja na polju sigurnosti, prihvaća prijavljene propuste i krpa ih.

Osobno koristim i XP i Vistu i Solaris i Linux (Ubuntu, RedHat i Slackware) što kod kuće što na poslu. Svaki od tih OS-ova ima svoju primjenu i suvišno je komentirati kako je jedan bolji ili lošiji od drugog. Također ne smatram da bi svaki OS trebao biti otvoren, jer bi onda imali linux-like kaos od OS-ova koji ne poštivaju pola standarda, a drugu polovicu primjenjuju prema nahođenju programera/entuzijasta.

Uglavnom, Vista mi radi OK, a skori izlazak SP1 pozdravljam, premda je redovito update-am i nisam naišao niti na jedan ozbiljniji problem do sada (a koristim je još od beta 2 verzije).
Potpisujem sve ovdje rečeno. Vistu sam koristio kao dual boot još od bete pa do RC-a. Nakon finala imam samo nju kao OS i od kad su izašla ona dva patcha za stabilnost, kopiranje i ostalo (ne znam točne KB-ove) od tada mi je turbo stabilna. Doduše istina je da je za nju potreban jak stroj ako želiš vrtiti aero ili slučajno dreamscene. Jedini bsod koji mi se je pojavljivao je bio zbog modema, surfanje i pokretanje bilo kakve multimedije je rezultirao BSOD-om ali to je bilo do drivera. Od kad sam na ADSL-u sve 5. Tu i tamo MEMORY_MANAGEMENT BSOD ali to je mojom krivicom jer se igram sa OC-om pa to zafrkava. Veličina SP-a je upitna stvar jer ako je cijela Vista na jednom DVD-u što imaju patchirati na DVD-DL? Možda Ultimate patchevi? Ipak DreamScene i oni silni dodaci iznose 200~250MB pa i to može biti razlog ako su ih natamburali u SP1. Na kraju krajeva SP1 bi morao biti univerzalan za sve verzije Viste pa tako i Ultimate.
Neki od mojih izvora kažu da će SP1 biti jedini SP za Vistu jer se prestaje s njenom podrškom s obzirom da su preorijentirani na novi OS koji razvijaju, Viena. Čini se da će Vista biti kao Millenium koji bio nekakva međufaza koji su na brzinu izbacili samo što je Vista ipak stabilnija (a i duže se razvijala čitaj kasnila).

Pozdrav.

Case: ThermalTake Shark VA7000BWA -> ulaz: 1x120mm BlueLed izlaz: 1x120mm BlueLed

PSU: Corsair CX-750M Modular @ Blazer UPS 600VA

MBO: Gigabyte GA990FXA-D3

CPU: AMD FX 6100 Black Edition @ 3300 MHz -> cooler: Scythe Zipang 2

RAM: 4x 4GB Corsair XMS3 1600MHz

VGA: Sapphire HD7870 2GB GDDR5 GHz Edition

HDD: Patriot Pyro SSD 120GB

HDD: Seagate 1TB SGT-ST1000DM003 SATA 6

DVD±RW: LD DVDRW

DVD±RW: LG BlueRay BE06LU10

I/O units

Monitor: LG 25UM58-P 21:9 IPS LED

Keyboard & Mouse: Logitech MK710