Citiraj:
Autor Mar
Ja sam isto bio na takvoj operaciji.
Tzv. "treći krajnik" - horror u Šibenskoj bolnici :S
Prije same operacije doktor je morao uzeti uzorak tkiva za analizu, a to je obavljeno nekim vrlo starim Ruskim (Sovjetski bolje rečeno) aparatom koji na kraju ima mala kliješta koja "na živo" otkinu komad tkiva.
Dobio sam kao fol gazu s kloroformom da mi malo "otupi" osjet, ali ništa nije pomoglo  , nakon šta su mi to kroz nos ugurali (do grla skoro -na živo) išli su otkinuti komad, no kako uvijek sve mora poći krivo u tom trenu se taj "aparat" ugasija, tako da mi je osta zaglavljen jedno kraće vrijeme dok ga nisu uspili pokrenit ponovo (radi na struju).
Vrlo hororistična atmosfera...
Sama operacija je prošla ok, trajala je oko 30-45min, potpuna anestezija, oporavak je brz 
|
Ja srećom idem privatno na nekakvu
virtualnu endoskopiju (FESS),objašnjavao mi je da je on tu (g.dr.prof.Klapan) operaciju usavršio u St.Petersburgu prije 5 godina,a Amerikanci tek nedavno...uglavnom,svjetski hit operacija

Vidi sve točno šta radi,bez iznenađenja...ali i košta! (cca 15 000 kn)
U bolnicama su više manje uvijek nekakva loša iskustva,imam ih oko sebe koliko hočeš

Mislim da meni neće uzimati uzorak tkiva nego to odmah ide van jer zauzima cijeli lijevi sinus...pa na patologiju!A nisam ni siguran za anesteziju...moguće je da idem na lokalnu u obje operacije,jer on baš ne simpatizira opću...ali kao da ću biti u dubokom snu...
Citiraj:
Autor Codiac
nezelim ti pricati kroz sta sam ja prosao. tako da mi se operacija sinusa cini kao tjedan dana sa dvije cehinje na jahti
inace sto se tice operacije nosa. neznam dali ce ti ga morat trgati (al vjerovatno hoce) e problem je sto ces 20 dana izgledati kao da si dobio gadne batine a jos 2 mjeseca nakon toga ce te boljeti nos. tek nakon 3 mjeseca ce biti sve ok.
meni sestricina bila tak da ak je ona prezivjela od tebe neocekujem nista manje nego da odbijes anesteziju
|
Eh da

Meni je unutra sve polomljeno i moram na žešču rekonfiguraciju svega,ili kako mi je doktor rekao "strgano"...ali to me ne brine,znam masu ljudi koji su to operirali i to stvarno nije ništa strašno...što se podljeva tiče,imaš ih ukoliko odeš na opću anesteziju,ja čak neću imati ni tampone nego nešto slično tome,modernije...bolje...a i sam tip operacije je trenutno najmoderniji,izvodi ga samo g.dr.prof.Klapan u Hrvatskoj i šire...on je osmislio i predaje u Americi,Engleskoj...ima velike prednosti naspram "standardne"...
Citiraj:
Autor AMD
@Thoroughbred B
Da te utješim da nije to niš strašno.
Bio sam na operaciji (isto mehanički kvar ).
Pukla su mi bila sva tri snusa na desnoj strani lica tako da kad sam htio ispuhati nos lice mi se je napuhnulo. Plus toga imao sam puknutu zigomatičnu ili narodski ličnu kost i gornju čeljust. Od iza trećeg zuba pa do ispod oka. Imao sam u ustima (rekao bi Pervan u čvaljama) protezu 6 tjedana, a ispod oka još imam fiksirane kosti sa titanovom pločicom.
Mogu ti reči da je manje bolno od operacije slijepog crijeva. Za razliku od ostalih bio sam 15 dana u bolnici, 3xdnevno dobivao inekcije antibiotika i rana je bila otvorena 3 mjeseca. Dva puta tjedno su mi ispirali trušnu šupljinu.
Lomio sam ruke i svašta drugo. Imao 2 tjedna vrat u gipsu.
Dosta prometnih nezgoda.
Pa nakon svega toga mogu reći da je operacija sinusa tako tako kaj se tiče bolova. Ništa strašno.
|
Vidim ti si štošta prošao u životu... Nije strašna operacija,ali nije mi baš ni svejedno

Ipak su tu blizu živci,mozak...kopat će mi po glavi

Što se slijepog crijeva tiče,eto dobio sam uvod i u tu operaciju

I to me čeka,kao i svih...nadam se ne tako brzo...volio bi hodati na 2 noge još neko vrijeme (M.Maškarin) ... Samo se nadam nekakvoj anesteziji,dobroj...bez buđenja za vrijeme operacije po mogućnosti... (i to sam čuo...)
Citiraj:
Autor BOGDO
evo link za sve one koje misle da imaju problema sa sinusima.simptomi, testovi.
http://www.plivazdravlje.com/?sectio...bolesti&bid=73
frend mi je takodjer bio na operaciji sinusa te je imao još nekih problema sa nosom sve je to sredio i sad je ko nov.oporavak mu je trajao oko 1-2 mjeseca.
Thoroughbread B držimo ti fige i vjeruj mi sve bu bilo uredu.
pozdrav
|
Citiraj:
Autor drupci15
samo hrabro i koliko sam ja cuo od poznanika nije nikaj prestrasno (ja na srecu nemam takvih problema)...... aj mozes ti to, vjerujemo u tebe..... i brz i uspješan oporavak ti želimo
|