View Single Post
Staro 09.10.2007., 20:48   #12
Swarm dude
Premium moderator

Swarm dude's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
Autor bego2 Pregled postova
joooj pa fina slikica na trafou

ispod nule uzmi žicu i ispod 220 di pise. to je za nasu mrežu. ove žute su izlazi. njih baciš na greatz. upiši u tražilicu chipoteke greatz i onda ti je prvi, košta oko 1kn i neš sitno a dovoljan za to tvoje.

led diode

konj

diode ispravljačke. od 4 diode se sastoji greatz, možeš ga i sam napravit. od 4 diode

e sad na kondić neznam, ako je tako u shemi onda da.
A gle...rekao sam da sam njubara
Slikicu sam skužio tek poslije...ali me zbunilo to.
Ja sam mislio da ću odmah dobiti 9V i da su žute za AC jer ono, AC nema + i - a ima crvene i crne pa sam po analogiji "skužio" da bi one mogle biti za 9V
O.K. kupit ću graetza i staviti jedan kondić. U šemi nema toga, trafoi su moj...khm izum!
Pretpostavljam da će jedan 10000uF kondić biti dovoljan?

Citiraj:
Autor jugeernaut Pregled postova
@bego inace ti se racuna da AC voltage iz trafa ako iznosi recimo 9V, dok se ispravi preko Graetza dobiš 10% niži napon ( i to je uvijek, ne možeš to promjeniti, znači 8.1V ) a tek kad se stavi kondenzator se dobije nekih 2-3V,... 4 ako je mrcina al to max max. To izađe na kraju ~ 11.25 +/- 0.7V

Gr - ae - tz, ne greatz.

Inace svima koji ne znaju nešto o elektronici ili ih zanima više: Link na forum se regate i pitajte, tamo ima državnih prvaka iz elektrotehnike iz Hrvatske, BiH,... servisera, onih koji rade u velikim el. tvornicama itd... bio je čak i jedan inžinjer prije 1tjedan se regao i stvarno je super lik.

Tamo pitaš što te zanima za dijelove/sheme/pomoć dobiješ uvijek odgovor.
Thx jugeernaut, ovo je isto dosta pomglo
Osobito link

BTW kupio sam udžbenike iz elektrotehnike za 1. i 2. razred. Čuvajte me se.

CPU: AMD Opteron 3365 cooled by LC-CC-120
MBO: MSI 760GM-E51 FX
RAM: 4 x 8 GB G.Skill Ripjaws DDR3 PC-12800
VGA: Nvidia Quadro K600
SSD: Crucial BX500 1TB
HDD: Seagate Barracuda Guardian 2 TB
PSU: Silverstone Strider Essential 600W
Swarm dude je offline   Reply With Quote