12.02.2004., 11:22
|
|
Premium
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
Originally posted by Sky
Zalman je tih, ali nije ludi kloker. Ako hoćeš ludog klokera (zračnog), onda uzmi Thermalrighta SP97, stavi Deltu aka fingerčoper, pa da onda vidiš
Smanji ti slobodno te frekve, stavi prime 95 na Torture/Max heat 6 sati pa onda govori o postignutim frekvama i temperaturama. To je jedini pravi ispit koliko je OCanje bilo uspješno. I drži temperature na oku!
A iskreno, razlika između 2200 i 2500 MHz se baš i ne vidi osim u benchmarcima. Radije digni FSB, drži množitelj niže, voltaže nemoj preko 1.75V (za svakodnevni rad), i uživaj u stabilnosti.
Koje su ti latencije memorije? Dosta često se sa nižim latencijama (recimo 2-3-3-11, ili 2-2-2-5 (ili 11)) može više dobiti na performansama nego čistim klokanjem memorije i proca.
|
Aida i cpu-z mi ocitaju da se radi o Xerox pc 3200, a kad sam otvorio komp u njemu samsung memorijski moduli. Ma memorija nije bas agresivna na 9-3-3-3 ide do nekih 220 Mhz stabilno, a kad sam pokusavao smanjiti latenciju Cas-a onda mi vise nije htio ni boot-at WIn, pa sam morao jumper-om resetirati Bios na tvornicke postavke. Na 8-3-3-3 radi na 200 Mhz. Kod Samsunga ovisi od modula do modula koliko ide takt. Ali bit cu zadovoljan i sa 11*210 i a.m.e.n.! 
|