View Single Post
Staro 08.10.2007., 00:36   #230
TomRi
Can You Hear Me? 142.8 dB
Moj komp

TomRi's Avatar

Datum registracije: May 2006
slozio sam neki setup na novoj P35 asus ploci P5KC sa peltierom i moddanim typhoonom...
(zamijenio narandjasti glasni vent sa crnim silent sharkoonom, ono je zujalo i na minimumu, a ovo se ne cuje)

a za ovaj test sam stavio gore oba jer od viska glava ne boli za vrucega peltiera

i ne kuzim zasto mi temp prikazuje samo kako ide prema 0. i onda kada padne ispod nule vise ne pokazuje..
samo nestane sa popisa senzora, kao da ga nema??

detaljnija fotka sa temperaturama..
ovo sam uslikao taman prije nego 'nestane' cpu senzor, i onda ide u 'minus' ali ja ne mogu vidjeti koliko, a cisto me zanima...

vidi se kako peltier cijedi tog seasonica, jer je skinuo gotovo 1.65V na 12V railu!
kada ga nema, za 12V pise 12.65, a s njim 11.00 kao sto se vidi u everestu,
sad jel to tocno ne znam, ali razlika se prikaze tamo na ekranu...a sve radi uredno.

no to je bilo samo za test,
inace je unutra c2d 6600 (koji je prejak za taj peltier, pa zato uzeo obican single core da isprobam dokle ide u minus, i sad me zeza to sa senzorom), 2gb crucial ballistix,
samsung hdd sata i dvd sata
seasonic S12 500W (overkill, ali sam htio nesto tiho, a ovo je provjereno tiho...) a i ima neke nove konektore naspram staroga s12 koje sam imao prije.
vga 640mb GTS
(ne kuzim kako, ali i ona se kloka kao da je pod vodom, tj do istih vrijednosti kao i prosla BFG watercooled.
mozda bi onda ona 'vodena' isla i brze da sam digao napon jezgre bilo voltmodom ili u vga biosu... clan ''SU'' neka proba ako hoce )
i case je 'Hush', ima vec spuzvu u sebi za sto tisu konfu, lakirano/sjajno crno,
za te novce i predobro

http://benchmarkreviews.com/index.ph...id=54&Itemid=1
Citiraj:
Introducing the NZXT HUSH, a chassis designed from grounds up to be quiet while having ample cooling.
iznenadilo me da za ovaj chipset ne treba nikakve sata drivere instalirati,
sve je podrzano nativno.
samo se usteka sata hdd i sata optika, ubaci XP/Vista i instalacija radi bez frke. to je izvrsno dakako.
na 965 commandu sam morao ubaciti disketu ili slipstreamati na cd od xp-a...

btw, prvo uzeo asus 2600XT DDR4, sa slike gore, cinila se dobrom po specifikacijama.
ali nije radila uopce, crni ekran...
pa zamijenio odmah u ducanu uz nadoplatu za ovu 8800.
a bas sam htio probati malo te nove ati-ce, ali eto, nvida rulez again : )
uzeo nekog samsunga sa pivot funkcijom i 4:3, djeluje mi veca slika nego na widescreenu(ono u visinu)
bas moram izmjeriti razliku da vidim jel se varam ili ne.

a pogotovo kada se zavrti( 1 prst treba, nista vise) u ovu poziciju...e to je bolest... stane cijeli forum na screen

mogu reci da je ovaj typhoon ok, ima temp skoro ko vodeno, 5 C razlike brijem. nije Wolv ni lud kada ga hvalio.
ali ne bih ga ipak mogao imati onako sa serijskim ventom, glasno je to.... ovako je bolje sa silent sharkoonom.

Water cooled PC
Moj najveci MOD

Novi hobby: RC model + HD kamera

Zadnje izmijenjeno od: TomRi. 18.10.2007. u 10:23.
TomRi je offline   Reply With Quote