Mislim da je najednostavnije da uhvatiš vranoga, on bi sigurno mogao detaljnije objasniti. Ono što je činjenica, sami procesori na istom taktu se razlikuju, u korist Intela. Brži je to svakako. No, toliko je i skuplji, a te razlike u stvarnom radu, ako nećeš gledati u brojke koje prikazuju testovi - i nisu vrijedne divljenja.
No, moja poanta - jel mi se čini ili ovaj drugi ima WSXGA rezoluciju - odnosno 1680 x 1050? Dok je prvi WXGA - 1280 x 800? Ako je to to, ja na tvom mjestu ne bih ni razmišljao nego bi obavezno ubo ovog s WSXGA, odnosno turiona. Razliku na procesoru nećeš osjetiti, no razliku u rezoluciji bome hoćeš, to ti tvrdim iz osobnog iskustva. Odi pogledaj uživo razliku između te dvije i sve će ti biti jasno.
Čipseti, Intel je definitivno bolji u kombinaciji Intel čipset i C2D procesor, no turion i M690T po mome - ne zaostaje puno. Čak u nekim segmentima nema ni govora o nedostacima, po meni Intel je više razvikan nego je bolji. No, opet ponavljam pirtaj vranoga, ako te netko može razuvjeriti ili uvjeriti do kraja to je on...