Citiraj:
Autor killerbee
Znači neka high-end grafika za igranje na max detaljima i AA i AF.
S tom grafom može odigrati tetris na 1650x1050 s AA i AF na ultra detaljima. Nema veze tih 512MB RAM-a kada ničemu ne služe.
|
Vjerovatno je mislio da preporuci konfiguraciju za onih 4000 kn, sto sam slagao za onoga jarana. Ali ja sam gore naveo koju konfu sam mu jucer rekao da uzme. Stavio sam mu E4400 da ne mora odmah da se muci sa clockanjem posto je on jos uvijek pocetnik, tako da....
I stavio sam mu ovu plocu: 965P-S3. Nadam se da nisam pogrijesio jer bolje nisam mogao naci u tom us*anom plusu (izvinjavam se na ruznim rijecima).
Inace su cijene izmedju E6750 i Q6600 nebo i zemlja. {[E6750=392,50][Q6600=536,00]} Znaci razlika je 144 KM, plus ploca, to ode do Boga.
Kontaktirao sam tog rodjaka i kaze da bi E6750 procesor sa nekom dobrom plocom i 8800GTS 640MB grafom. Sada samo da preporucite dobru plocu za pvaj procesor, ali da pogledate u onome plusu jer ovi u plusu nemaju P35 DS3P plocu. Cijena ploce bi trebala biti do 600KM.
Znaci ostala je samo ta ploca da preporucite, do 600 km.
BTW: Posto kupujem racunar odmah poslije nove godine, vjerovatno ce ovaj Q6600 malo pojeftiniti. Pa mi vi recite neko dobro vodeno hladjenje i neku dobru maticnu za taj procesor. Neka cijena maticne i hladjenja bude do 700 KM.