View Single Post
Staro 07.10.2007., 04:44   #4
nyso
Guest

Datum registracije: Oct 2007
@NJUNJO_HR

1. Unutarnji promjer je 6mm, ali to je bilo ok prvi tjedan dana kad sam stavio vodeno, temp su bile ok, dosta niže.

2.ne vidim razloga da pumpa počne sporije vrtit, otvarat je neću osim ako ne bude drugog rješenja.

3. kućište je konstantno otvoreno, dosad je zrak izlazio iz kućišta, al sam ga prebacio s vanjske strane tak da izvana puše hladni zrak prema nutra.

4. zelenkasta cijev na donjem dijelu pumpe , vuče vodu iz rezervoara, kraće ne ide, u protivnom se savija(prelama)

5. paste sam stavio minimalno, zapravo čak imam osjećaj da je bio manjak, ali kao što sam reko zategnuo sam blok maksimalno, kolko ide da ne pukne plastika gore. CPU je prije bio i na višim naponima i taktovima pa nije bilo problema, ok temp su bile.

paintjob-no comment

@TomRi

Da, totalno se ne isplati ić u te vode, htio sam što jeftinije proć, tj prvo sam namjeravao uzeti Bigtajfuna ali onda mi je iskočila ova prilika,(jeftinije od tajfuna i bolje je hladilo prvih par tjedana)

Kao što rekoh gore, okrenuo sam da puše prema unutra,i stavio na 12v, preglasno je, sad kad sam se vratio doma još je vrućlji, idle 42,

radijator je bio van al sam ga stavio nutra, želim da sve bude nutra ali ako nebude moglo drukčije stavit ću sve van

ovo za redosljed cijevi, prije je bilo tak, ali onda sam u vodiču tu od kove čitao da je to pogrešno, da treba prvo na radijator da se ohladi pa da hladna voda direkt na proc ide, ali očito je samo ubilo protok zajedno sa spremnikom i useless

neću u ništa ulagat jer već ionak nemam para.

sutra u probat još neke stvari pa ako ne bude išlo još se javim

pa da pitam ovako, jel bi to mogao biti razlog:

od prije kad je bilo hladno, zamjenio sam cijevi za deblje izvana, iste iznutra

stavio sam rezervoar

promijenio redosljed jer sam tak pročito

stavio sam pastu neku mutavu(nisam imo druge) neki titan grease i pomješo s malo ostatka od one TT white ili tak nešto

i stavio sam sve zajedno nutra, iako ne bi trbo bit reazlog jer je otvoreno kućište sa svih strana

možda je previše cijevi i toga za tu slabu pumpu pa to sve slabo teče
???? koliko tu ima istine, čak mi se čini da je sa stock kulerom bilo hladnije idle, iako sada bolje podnosi load, nikako iznad 60-62

užasno dugačak post, ali vidim da su neki voljni pomoći, pa onda pomozite do kraja
nyso je offline