View Single Post
Staro 07.10.2007., 01:45   #73
dugixy1
Premium

Datum registracije: Jun 2007
Citiraj:
Autor crn Pregled postova
svi proizvođači LCDa su izbacili 100Hz modele (a neki i 120Hz) kod kojih nema apsolutno nikakvog trzanja ni kod običnog TV signala a pogotovo ne kod HDa jer se framerate kod brzih scena udvostručuje i tako zaglađuje pokret... imam doma regzu od 100hz tako da znam iz prve ruke
Ne bi sad želio da ispadne kako 'svaki cigo svoga konja hvali' ali za Toshibinu regza seriju sve preporuke, crna je crna, bijela je bijela, HD je vrhunski a TV slika (DVB-T) je odlična. Ja sam je uzeo radi HDa i TV mi nije bio primaran ali sam ostao iznenađen kvalitetom. Ovisno o produkciji, TV slika na momente izgleda poput HD signala i to najviše na RTLu i na reklamama jer su rađene digitalno u wide formatu. Najgore izgledaju serije iz 70ih koje su kvalitete malo boljeg divixa...i još jedna stvar, ako nemate mogućnost prijema DVB-T signala nemojte se uopće zamarati sa HD panelima jer analogija jednostavno izgleda očajno a to se neće promijeniti na bolje jer je tehnologija na zalasku pa se proizvođači ni ne trude to poboljšavati. Najžalosnije od svega je da su u većini dućana HD paneli spojeni na analogni TV signal (i to obavezno preko splitera) tako da sliku u dućanu slobodno možete zanemariti...

mislim da je crni dosta ljepo sve objasnio,imam dugo LCD sony 2000W to je full HD televizija i više nego zadovoljan sam, kako crni kaže rtl i nova imaju bolji kvalitet slike od htv-a i zbilja nekad misliš da gledaš u HD prikazu kako je slika savršena, kad gledate analogno najbitnije je kako je antena posložena i kakav je signal,dobro je imati i pojačalo, i neki programi također budu izvrsni ali pored ugrađenog DVB-a jednostavno nemate potrebe za analognim programima,što se satelitske tv tiče sve zavisi u kojoj kvaliteti puštaju filmove i sl, ima serija npr starijih koje jednostavno nisu kvalitetne,čitao sam da tv kuče i štede ako ide lošiji signal, naravno zavisi i koji satelitski risiver imate,ja ih gledam preko kučnog dvd-a pa na tv zato što mi kučni dvd ima u sebi takozvani up-scalling znači još diže kvalitet slike koja prolazi kroz njega.ono što vidite u dučanima je očaj ako nije u hd kvaliteti zbog loše poštelane antene i puno tv-a na jednoj anteni, treba malo i u samom lcd-u namjestiti neke postavke uglavnom hoču reči da u dučanima slika nije mjerilo. a što se tiče sa kompa na lcd, kod mene je jednako savršenstvu jer gledam u 1920/1080 preko kabla dvi-hdmi, mogu birati rezoluciju u kojoj želim, stolni LCD monitor od kompa se nemože mjeriti sa sony lcd-om ,niti nemože pustiti rezoluciju koju sony podržava, zato mi je čudno kad pročitam da je nekima slika lošija nego na kučnim monitorima, spojite putem dvi-hdmi kabla možda je onim običnim kablom lošija slika makar sumnjam,tko ne vjeruje može doči kod mene nek se uvjeri. jako puno skidam HD filmove kojima stavim titl i puštam preko kompa na lcd jer te formate(mkv) mislim ne podržava još ni jedan kučni dvd player,možda vani več ima za kupiti ali kod nas još ne i slika tih filmova je savršenstvo, je da jedan film zauzme cijeli dvd ili čak dual layer dvd ,ovisi u kojoj rezoluciji je snimljen.

i neke usporedbe da je crt bolja slika nego lcd ili plasma je po meni glupost,dobro zavisi koji lcd ili plasmu kupite ali ja doma imam dva top modela crt tv-a jedan je sony a drugi grunding oba su 100 herca i jedan je u mojoj sobi pa kad dođem iz dnevnog boravka i upalim ga malo,pa nije ni do koljena sony lcd-u, bude mi smješno praviti neke usporedbe.ja sam sony skupo i platio,prije 6 mjeseci skoro 3000 eura, sad je oko 2 tisuče i nije mi žao niti jedne kune,tko got dođe kod mene ostane fasciniran kvalitetom slike i kako ljepo izgleda taj lcd.

što se tiče usporedbi tko je bolji plasma ili lcd po meni nema boljeg, oboje imaju modela da nemožeš golim okom vidjeti razliku,možda nekim testovima. mi kad smo kupovali novi tv do zadnjeg dana su bili u igri i par plasmi al odlučili smo za lcd i mislim da smo uzeli plasmu da također nebi pogriješili ali opet ne bilo kakvu plasmu več od pioneera,philipsa, panasonic-a.sad več ima i drugih firmi koje imaju odlične a povoljne plasme i lcd-e jer to je takva hiper produkcija da stalno izlazi bolje i novo ,neznam samo dokle če više pa ovo je skoro savršenstvo,da imamo naše programe u hd rezoluciji onda se čovjek zbilja zapita pa kako može biti slika bolja od ove.

ovo što sam napisao nisam pročitao ili čuo od nekog kakav običaj ima puno ljudi pa onda sude o nečemu, već taj lcd gledam i upravo sada ,znači sam sam se uvjerio i govorim svoja zapažanja.ako imate love nije na odmet kupiti što bolji tv jer ipak čete ga imati par godina pa onda uživajte u tom vremenu.meni je i dan danas zadovoljstvo sjesti pred moj LCD i uživati u njegovoj slici i zvuku.

dugixy1 je offline   Reply With Quote