View Single Post
Staro 06.10.2007., 23:57   #1
msvrtan
..

Datum registracije: Oct 2001
HP vs Toshiba vs Dell vs IBM

Zanimaju me Vasa osobna iskustva i iskustva vama bliskih osoba. Ako jos slucajno ima netko tko radi u servisu laptopa platim mu cugu za malo inside infoa na sto se koliko kvari

Razmisljam se o uzimanju laptopa sa 14.1(WXGA+) ili 15.4 (WSXGA) monitorom, znaci ipak nekakav poslovni model. Sad posto ce taj komp samnom okolo (rjesavam se desktop kompa tako da ce sluziti za sve) htio bih uzeti neki malo cvrsci model te naravno malo kvarljiv posto cu ostati samo na njemu.

Gledam vec dugo vremena u Americi se zale kako je Dell katastrofa (cesto se kvari a kad se kvari jos ih servis pod***ava), izgleda da je i HP krenuo tim putem. Od frenda koji radi u velikoj firmi kod nas sam cuo da su imali dosta problema s HPom a da im IBM radi ko vurica. Malo toga sam cuo o Toshibi i uglavnom su oprecna misljenja(jedni da se kvari ko gericom drugi da je zakon).

Opcije koje sam gledao su

HP 6715b - 7500+1100 za 3godine
HP 6710b - 8700+1100 za 3godine
Dell Latitude D520 - 8300+400kn ram+1100 za 3godine
IBM T61p - 12000 (FERovski popust..u ducanu je 18.000 kn)
---
laptopi su vise manje isti po svim karakteristikama (sama CPU jacina mi nije bitna),znaci 2gb rama (osim della ali to se nadogradi) i graficke koja je nekakva integrirana osim na T61p koji ima prokletu quad nvidiu. Zasto prokletu? Zato sto mi netreba i cini mi se da ce mi jesti bateriju bespotrebno.

Kako 12.000 kn nije tako mala lova radje bih odabrao neki od ovih drugih modela ali nebih htio da mi se desi da laptop mogu baciti kad se pocne klimati,skripati, lupati i sl. a niti mi je nosenje u servis dragi sport. Trenutno koristim IBM T22 (stara P3 krama ) koji je star 6.5 godina volio bih da mi laptop koji sad kupim potraje. Kako naravno nitko nije imao neki od ovih navedenih modela 3 godine zanimaju me vase informacije o starijim HP,Dell,IBM,Toshiba i ostalim laptopima, njihovoj izdrzljivosti i kvarljivosti. Znaci pricam o poslovnim,polu-poslovnim modelima ne kucnima.

Uf puno previse teksta...nadam se da ce mi se i vranoga1 javiti s ponekim savjetom

ostali slobodno navalite s komentiranjem!
msvrtan je offline   Reply With Quote