View Single Post
Staro 06.10.2007., 15:17   #14
igorba
Moderator
Moj komp

igorba's Avatar

Datum registracije: Jul 2004
Ma OK, kad je riječ o CD-ima, nisu Kvark loši. Općenito, kod CD-ova je problem kvalitete medija puno manji nego kod DVD-ova (magina pogreške je puno manja kod DVD-a, a i proizvodnja je kompliciranija - ne sama proizvodnja već kvalitetna proizvodnja). Drugo, LG CD/DVD snimači su uglavnom jako dobri čitači (neki stariji modeli nisu baš bili brzi - svojevrstan riplock - ali su bili jako kvalitetni čitači). Nadalje, ovi "black" CD-i su znali stvarati probleme određenim čitačima/snimačima, za razliku od klasičnih silver/gold CD-ova, tako da je problem sigurno u tim čitačima a ne u samom mediju. Zato ga LG i čita. I na kraju, ako i kod DVD-ova koristiš Kvark, nemoj očekivati da će ti trajati ne znam koliko dugo. Kvark mediji su u rangu Riteka (iako se i to mijenja jer sam skužio da često mijenjaju proizvođača medija, pa bude boljih i lošijih serija). I meni je LG znao iznenađujuće dobro spržiti poneki šrot DVD medij (kodovi poput AN31 i VDSPMSAB.01), ali nakon godinu-dvije... prevelika lutrija, ako se mene pita. Pogotovo danas kad je razlika u cijenama relativno malena. Malo smo otišli u OT, vratimo se na stazu

KANTA: Fractal Design Core 3000 - AMD Ryzen 7 5800X (w. Dark Rock 4) - Asus TUF Gaming B550 Plus - Sapphire RX570 ITX 4GB - 2×16GB Corsair Vengeance LPX DDR4@3600 CL16 - Corsair TX550M - Samsung 980 Pro M2 1 TB - Samsung 970 EVO Plus M2 2 TB - 2*WD Red Plus 4TB (WD40EFZX) - Monitor Dell S2721DGFA - Logitech G602 miš + Logitech Media 600 tipkovnica - Altec Lansing 221 zvučnici

igorba je offline   Reply With Quote