eto da se nastavim na svoje (početno) oduševljenje na akciju u "svijetu medija" daklem, privučen novinarskim hlavospjevima i primamljivoj cijeni otisnuo sam se jučer od avenue mall-a da vidim to čudo od 9999 kuna, moram priznati da sam na trenutak zaista pomislio da bih uistinu mogao kupiti LCD!? (wtf) ali, kao i masu puta dosad, vidjevši to smetje od slike brzo sam se vratio u realnost, no LCD for me.
slika kada je HD source u pitanju čak i nije loša, dapače, vrlo solidna - oštrina,boje,kontrasr - prilično dobro (pikselizacija je i dalje prisutna i naravno onaj užasni digitalni efekt) ali nije loše, čak sam u tom trenutku pomislio, jp kupujem.
tad pristojno primolim nezainteresiranog prodavača (debilček neki) da mi prebaci na zemaljski izvor ( napominjem telka ima DVB-T, a možda bi bilo bolje da nema...) i naravno potpuno razočaranje - uostalom kao i svaki puta do sada....slika je očaj, očaj, očaj - pikselizirano do bola, kontrast katastrofa, crna precrna, bio je dnevnik nove TV, ženska je imala crno odijelo sa prugama - koje se nisu vidjele (možda je do kalibracije, ali opet...)
tako da sam odustao od investicije (iako za nekog tko voli LCD, ponuda nije loša) da razjasnimo slika na dotičnom ekranu je solidna za jedan LCD, ali i dalje niti približna kao na plasmi - sad govorim isključivo od SD-u, što je momentalno ipak 85% vremena signal koji će mi ekran doma projecirati.
eto sori na OT, ovo je bio samo nastavak mog posta, ali u biti to je i dalje telka koja je do 8k (na neki način) i onaj tko voli LCD i razmišlja o kupnji nek ode pogledati, telkač nije skroz loš