Citiraj:
Autor Relja
dali baš vrijedi izvodjiti 400kn više za 190p7es, ili sacuvati tih 400kn i kupiti 190C8FS? Kompjutor uglavnom koristim za igranje starcrafta  )), gledanje filmova.. i surfanje po webu.
edit: sad vidjeh da postoji bas topic o ovoj seriji monitora.. moj bad..  ako moze da netko od admina preseli to.
|
Isto sam se i ja dvoumio, i na kraju zakljucio da mi za igranje i za***anciju sasvim dovoljan 190C8FS, jer 190p7es model ti je vise za profesionalniju obradu fotografije, di je realnost boja i kut gledanja jako vazni. S druge strane kod 190C8FS ti je odziv 5ms black-to-black (znaci pravi odziv a ne grey-to-grey) sto je bolje za igranje i filmove. Otisao sam do vemila sa legom da mi pomogne oko provjere

prodavac je vadio monitore iz kutije i pokretao neki Nokiin software za testiranje monitora tako da sam odmah u trgovini uvjerio da je monitor bez mrtvih piksela. Na kraju je i moj lega uzeo isti taki monitor jer mu se svidio!

eto sta da ti kazem, s monitorom sam prezadovoljan, jedino sto cu ti savjetovati ako se odlucis za njega da odes do hgspota ili chipoteke i kupis DVI kabel, jer ovaj konkretan model dolazi sa VGA kablom. Kabel ti kosta kojih 50-60 kn.
Ali PAZI da je DVI-D kabel!!!! Jer sam kupio u chipoteci
DVI-I kabel i nije odgovarao. Pogledaj na pinove od kabla moraju biti kao 3. dakle DVI-D (single link) (ili 4, ali ovaj 3. ce bit sasvim dovoljan. 4. se koristi za jako velike rezolucije) odozgo na ovoj slici
http://en.wikipedia.org/wiki/Image:D...ctor_Types.svg