View Single Post
Staro 03.10.2007., 16:38   #29
McG
-------

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
Autor Skuki Pregled postova
ak cemo o tome sta je isplativo sta nije onda kupnja graficka iznad 1000 kuna nije isplativa jer ces od danih 4000 kn za 6 mjeseci dobit 1000 (karikiram, ali znamo kako je).

ak oce gamer konfiguraciju za 19K kn nek da 800 kn vishe i ima ultra. Tak mozemo rec onda i za gts i gtx, razlika ima po cak po 1800 kuna izmedju jedne i druge.

Ak bi spalio 4800 na ultru onda bi spalio i 4000 na gtx
Ništ od ovoga kaj se tu napisalo nije isplativo, ama baš ništ. Kad pogledaš prvi post i onda odgovore i argumente na isti sa gamer stavkom u svakoj drugoj rečenici, brzo shvatiš da su šanse da on bilo kaj od predloženoga stvarno i kupi, jako male. S druge strane kartice koje danas koštaju 3000/4000+ kn za šest mjeseci buš teško našel u dućanu, a kamoli da buš ih kupoval za sitne pare. Osim toga danas je valjda svima jasno da se skuplje komponente teže prodaju i da im cijena drastično pada.

Ultra je porez na kretene, to zna nVidia, a to znaju i oni koji su kupili tu karticu, jer pate na skupo. Bez obzira kolko neko ima na raspolaganju, Ultra bude uvijek bačeni novac. GTX IMHO ne vredi te novce, niti sam ga predložil. 320 GTS trenutno predstavlja bestbuy ako se mora imati DX10 kartica. Kad stignu RV670 i G92 modeli, onda bu situacija malo drukčija i na izbor bude više kartica u sličnom cjenovnom rangu. Kome treba više od 320 GTS-a, ima na izbor 640 GTS i 2900XT.

Citiraj:
EDIT: btw tvoj prijedlog je oko 1200 kuna skuplji od mog sa ultrom (ako uzmemo u obzir cijenu ploce jer se moze dobiti odlicna i za 800 kuna)
Oba moja prijedloga su tu za bezveze. Niti bu to on kupil, niti većini odgovaraju komponete i manjak DFP efekta. Danas su svi gameri, clockeri i bog te pitaj kakvi sve profesionalci koji znaju kaj im treba, te nema smisla da se ti, ja i pol ovog foruma vrtimo oko konfiguracije za 19.000 kn.

Citiraj:
moje je neisplativo, al je i tvoje
Kak sam i rekel danas sve je neisplativo, jer ljudi kupuju ono kaj im ne treba. Kupuju ono kaj ima treći susjed i kaj se proteže po katalozima i plaćenim recenzijama.
McG je offline