View Single Post
Staro 10.02.2004., 09:15   #8
RAK
Feldwebel
Moj komp

RAK's Avatar

Datum registracije: Feb 2002
Blaster se nakoti u system32. Ako se tamo nalazi file MSBlast.exe, to je on. Još ti ostaje da počistiš registry. Nalazi se u HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run. Tamo je neki Windows update i adresa blastera u Windowsima. I taj key treba brisati bez pogovora. Nakon restarta brišeš msblast iz system32

Tada treba instalirati ZoneAlarm. Imaš li solo komp i bez neke velike mreže (workgroup sa svojim izlaskom na net) stavi nonpro verziju jer će ti biti jednostavnija za podešavanje. Još je i besplatna za osobno korištenje.

Druga je stvar ako imaš u Windows\System32\Wins neka 2 filea i to svchost.exe i dllhost.exe. To ti radi istu stvar. Oni trebaju Windowsima ali ne na tom mjestu. svchosta ti se može nakotiti u TaskManageru ovisno o vrsti mreže koju imaš. Brisanje je donekle isto ali ćeš morati tražiti u HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services. Tamo se pojavi jedan key koji ne znam točno. Uglavnom, ima adresu System32\Wins\svchost.exe i System32\Wins\dllhost.exe

Nalaze se blizu jedan drugome ali bolje je da koristiš traženje da se ne zezaš. Ostatak postupka je isti.

Nemojte stavljati onaj virus koji predlaže microsoft. To služi za sigurnost kompa. Stavljanjem patcha otvarate komp za buduće probleme a biti će ih.
Elegantan kao leopard

Nisam to ja, to je moj komp.
RAK je offline   Reply With Quote