View Single Post
Staro 03.10.2007., 12:38   #16
horza
ono ispred konpjuktora
Moj komp

horza's Avatar

Datum registracije: Apr 2003
Citiraj:
Autor misko-00 Pregled postova
morati cu te pitati za neka pojasnjenja, dig komandu nisam nikada koristio
whois mi je jasan i znam sta radi, ali sto znaci da je domena:
Updated Date: 09-feb-2007
da li to moze utijecati na ove probleme, ili se to misli na update podataka tko je vlasnik domene
to bi trebalo značiti zadnju promjenu informacija o domeni (ne i samu promjenu u DNS zoni).
Citiraj:
dig unix komadu sam sada prvi put vidio, nasao sam neki help googlanjem na http://linux.about.com/od/commands/l/blcmdl1_dig.htm i jasno mi je sto radi iako nisam sa DNS na ti...
Znaci pitas da li na serveru ns1.srle.net postoji narayana-shop.com i za svaki type(nemam pojam sta je type) i dobro on sada ispise te neke informacije on kojih neke su mi jasne a neke bas i nisu...
tako je. da ne trošim riječi, pogledaj na wikipediji "DNS" i u njemu paragraf "Types of DNS records" i biti će ti puno jasnije. naime, u DNS Zoni stoje podaci o toj zoni (ovdje je to konkretno narayana-shop.com ). tip NS označava dns servere na kojima je smještena ta zona (primjeti da govorim zona, a ne domena). A record označava IP adresu te domene. CNAME nemaš, ali bi ti mogao biti npr. "www" i on bi ti imao vrijednost "narayana-shop.com". prouči malo domenski sustav... nije teško za naučiti a život znači kad treba troubleshootat mailove i slične stvari.
Citiraj:
i ovo donekle kuzim gledas da li u t-com DNS-u postoji IP adresa za narayana-shop.com.

I sada imam par pitanja:
Kako znas koji je IP od t-com DNS-a ???

Ja sa sam cuo da t-com ima 4 DNS servera, zasto si provjeravao bas ovaj(prepostavljam jer si bio spojen preko njega) i kako naci IP adrese drugih DNS servera od t-coma?
Ovo mi je bitno jer neki put preko t-com radi, neki put ne radi a neki put radi dijelomicno, na sto mislim pod jelomicno moiizes pogledati ovdje http://devprotalk.com/t3655-sto-neva...lim-pomoc.html ako te zanima...
I sad bi ja htio vidjeti koliko t-com ima DNS servera i koliki broj od njih me zeza...

Trece po ovome gore ispisu zakljucujem da ga nije nasao, je sam li to dobro shvatio ?
ip od t-com dns-a? pa to im je u dokumentaciji, a te mi DNS-ove automatski dodijeli adsl routeru kad se spajam na net. možeš i nazvati t-com... oni bez beda daju te podatke.
zašto baš na tome? pa... jer je defaultni svima koji su spojeni preko t-coma. u teoriji, svi dns-ovi na svijetu bi trebali dati potpuno iste podatke o svim domenama na svijetu (ne bih ulazio dublje... i zašto nije tako)... tak da je svejedno koji DNS pitaš. pogotovo ako pripadaju istoj firmi i služe za istu namijenu tak da ti ne trebaju IP adrese ostalih t-com server, ali možeš nazvat 0800 9000 i pitati ih. čak i ovdje na forumu imaš to negdje. uglavnom, t-com dns ga ne nalazi.
Citiraj:
A sto si ovo ovdije radio, zasto neki server na @hostnamehidden.pcekspert.com kavkve on veze ima sa narayana-shop.com ???

>>dig-anjem utvrđeno da se domena još nije propagirala do kraja.
Ova je domene stara barem 3-4 mjeseca, koliko ja znam u roku par dana ona bi trebala biti propagiranja do kraja, sto se moze ociniti da se propagira
dalje sada, da li se ista moze uciniti ?

Hvala na odgovorima bili su od velike pomoci...
ne volim pisati hostname-ove mašina na web stranicama kakve veze? pa... to je naš mali DNS i prek njega sve radi... tipa... upravo sam ti pristupio stranici. što učiniti? hm... nazvati ili mejlati t-com dns službu i vidjeti zašto ne radi, odnosno da se skoncentriraju i srede to

Horza (death dwarf)
birthsign: rebel

character perks
+95 excel organisation, +50 weather resistance, -20 energy, -35 image of reality, -80 house choirs

major skills
open-source, discussion, self-hypnosis, poetry, schtulichism

greater powers
final waves (alcohol hypnosis +30, self)
bat brotherhood (skip sleeping, -20 energy/night)
misunderstanding jokes (demoralise +50 in 30ft radius)
summon unknown female (demoralise +75 on target)

artifacts of choice
tv remote (hibernate +20 on self)
lounge chair (fortify sleeping +60 on self)
linux (destabilise system +45 on target)

little is known about this dwarf. he is known to be active overnight and unpredictable.
Cyrodiil citizens have witnessed him in a "thompson" tavern near his lair.
horza je offline   Reply With Quote