Neću ulaziti duboko u konfu, jerbo mi se neda tražiti cijene isl. Igram se preko 18 godina i trošim na comp koliko ljudi troše na život
U svakom slučaju vrlo dobra konfa za današnje igre:
CPU: Core 2 Duo - model potražiti na Intel dijelu foruma. Jerbo mi se čini logično da će se proc overclockat. Quad core ne - jerbo ti je isto imao 2 ili 45 jezgri, ako radiš gaming konfu, igre koriste samo 1 jezgru.
Cooler: TT Silent Tower + 120 mm ventilator. Ne zaboraviti Artic Silver pastu :P
RAM: 2x1Gb Crucial Balistix 800 Mhz - vrlo dobre za OC, a cijena je mala. DDR 3 je ionako debilana sljedečih 6 mjeseci ili duže dok cijena ne padne. DDR 667 module - zašto ??! 4 Gb se ne isplati jerbo 32 bitni Windows ih ne mogu adresirati.
MBO: Puff ... teško je reći. Abit IP35 pro mi se čini kao dobar izbor. Nemam osobnog iskustva s njom, ali drugi je hvale
VGA: 8800 GTX - proizvođać manje bitan. Svi koriste referentan dizajn i razlike je u hladnjamu ili eventualno 5-10 Mhz na GPU. WOW ! Ati troši više struje, sporiji od GTX modela i glasniji - tako da mi nije na izboru za top end. Ultra modeli su marginalno brži od GTX - zbog OC-a. Dakle neisplativo. Nisam fan SLI konfiguracija jer driveru u principu rade vrlo slabo sa njima i dobitak na performansama je relativno malen u odnosu na uloženo.
HDD: Imma dobrih iskustava za Hitachi i Seagate hardovima. Međutim danas su svi relatvno jednaki i nema nekih pravila koji je bolji.
Napajanje: 500w+ proizvođači. Corsair, OCZ, Enermax. Svi su odlični i napajanje će držati i buduće konfe.
Zvuk: On Board. Razlog je jednostavan - osim ako nemaš izvanredne zvučnike u ogmonoj sobi da ih raporediš u 7.1 zvučnu sliku - beskoristna je kartica. Koliko vidim ne slažeš zvučni studio nego game rig.
Monitor: 2x 22" wide. Samsung nudi povoljne i kvalitetne modele. Osobno koristim 2 monitora i moram priznari da sam oduševljen ! Dok se na jednom vrti EVE u windov mode, na drugom se surfa / pusti filmek ili nekaj. Za dosadno grindanje para na MMO naslovima - mrak.
Miš / tipkovnica: Logitech G15 keyboard ( skuplja od G11, ali mi je ekran jednostavno guba ^^ ) i mišnja G5 ili pričekati G9 - koji nosi istu cijenu i koliko čujem je odličan.
Kučište: Osobno sam fan Antecovih i Chieftech kučišta. Skupa i vrlo kvalitetna - pogotovo Antec. Themaltake mi izgleda onak .... pleh sa komadima plastike. Fancy, ali loše. Ako baš MORAŠ imati vodeno - preporučam kupnju zasebnog kit-a. Međutim ako tražiš savijet za konfu i stavljaš unuta TT napajanje - mislim da imaš malko manje iskustva sa compovima i u tom slučaju NE preporučam vodeno. Iskustvo ima cijenu - plača se u spaljenom hardwareu
Zvučnici: 2.1 sistem + headset za on line igru.